Столичен инспекторат възвръща блясъка на софийската "Цар Иван Асен II" (СНИМКИ)

photo_library
 • Столичен инспекторат възвръща блясъка на софийската "Цар Иван Асен II"

  Снимка: Столичен инспекторат

 • Столичен инспекторат възвръща блясъка на софийската "Цар Иван Асен II"

  Снимка: Столичен инспекторат

По емблематичната столична улица са изчистени над 100 кв. м драсканици, демонтират телефонни кабини и възстановяват растителност

Тотална обновяване, промяна и прочистване ще има на емблематичната столична улица "Цар Иван Асен II". С делото се е заел екип на Столичен инспекторат. Първият герой на проекта за възвръщане на блясъка на улицата бе Иво Пенев, под чието ръководство бяха изчистени над 100 квадратни метра драсканици по фасади и стени от сгради на "Цар Иван Асен II".  

Обновяването предвижда ремонт на старите ел. табла, демонтиране на олющените и разбити телефонни кабини и допълнително озеленяване. Също така по улиците ще се почистят стълбове на улично осветление от рекламни стикери и ще се положи защитна боя.

Всички подробности и детайли по проекта бяха обсъдени и уточнени вчера на работна среща, на която присъстваха кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков, директорът на Столичен инспекторат инж. Веска Георгиева, представители на ЧЕЗ Разпределение България АД и представители на районната администрация и инспектори.

Само за няколко дни: Почистиха повече от 100 квадрата с драсканици по ул. "Цар Иван Асен II“

В обсъждането се включи и художника-приложник Петя Илиева. Именно тя изработи флоралните визии за облепването на ел. таблата след тяхното почистване и подмяна. По време на срещата, работата по почистване на грозни надписи по фасадата на жилищна сграда на №69 продължи.

Специалисти използваха специализираната еко машина „Ghibli Skid Silent“. При обхода граждани и живеещи в района разговаряха с екипа от експерти. Хората не спестиха благодарности и одобрение на промяната по улицата и предлагаха съдействие и да се включат с почистване и преобразяване на сградите по емблематичната улица.

Сред почистените обекти попадат части от знаковите за улицата кооперации като „Царевец“, „Асеновец“ и „Трапезица“, а в участъка около кино „Влайкова" са заличени десетки нецензурни надписи и символи.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

8 стопани на кучета в София отнесоха глоби от Столичен инспектора......

Столичен инспекторат е съставил акт на 8 столичани, които разхождали кучетата си без повод. От 23 октомври до днес са из...

Прочети още keyboard_arrow_right