Столична община: Агресивната сестра от 27 ДГ в "Надежда" е напуснала

27 детска градина агресия

Снимка: Столица.bg

Правят допитване до родителите и слагат видеонаблюдение, съобщи зам.-кметът Тодор Чобанов

Столична община е извършила проверка на 27 детска градина в район "Надежда" днес. В яслената група там момиченце е обиждано и тормозено от агресивна медицинска сестра, която отговаряла за административни неща. 

Скандалният случай стана известен, след като родителите на детето поставиха миналата седмица записващо устройство в играчка. Медицинската сестра е напуснала от детското заведение. Това съобщи във фейсбук зам.-кметът по образование на Столична община Тодор Чобанов.

"Столична община осъжда категорично непрофесионалното и насилническо поведение на медицинската сестра в 27 ДГ. Тъй като работодател на сестрите в ДГ са районните администрации, поискали сме от администрацията на район "Надежда" служителят незабавно да напусне системата и това вече е факт", съобщи Чобанов.

Експерти от дирекция "Образование" са направили порверка в градината и са взели обяснения, за да се изясни и каква е отговорността на директорката по случая. "Образувахме дисциплинарно производство и ще наложим санкция. На директора беше указано да събере обяснения от служителите, отговарящи за групата на пострадалото дете и да наложи санкции съобразно конкретната отговорност", казва Чобанов.

Той обясни, че е проведена среща с родителите на пострадалото дете. Те са помолени да подадат писмени сигнали до Столична община и до ДАЗД. "При съдебен контрол на налаганите санкции (обжалване на уволнения или наказания) направените записи няма да бъдат допуснати като доказателство за извършени нарушения", обяснява Чобанов.

Майката на детето е убедена, че освен обиждано с "Мръсницо! Животно мръсно!", то е било  и бито. Медицинската сестра е признала пред директорката на детската градина, че е имало агресия, защото била изморена и изнервена.

Той заявява, че директорът на 27 ДГ ще проведе в следващите дни допитване до родителите и при постигнато съгласие градината ще има цялостно видеонаблюдение.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В "Овча купел" ще се качат на метро в края на есента (СНИМКИ)...

Жителите на столичния район "Овча купел" ще се качат на метро в края на есента. Това стана ясно при инспекция на кме...

Прочети още keyboard_arrow_right