Столична община изпраща 682 000 писма до столичани за данъци

 • Каса за данъци, район Сердика

  Снимка: Столица.bg

Данъчните съобщения вече са напечатани и от днес 682 000 писма ще бъдат изпратени до столичани, собственици на недвижими имоти за налозите, които трябва да платят в Столична община. Много от гражданите са отказали хартиените съобщения и ще бъдат известени по имейл, съобщавата от Московска 33.

Всеки може да си направи справка в интернет страницата на Столична община с ПИН код, издаден от СО или ПИК от НАП. До 30 април т. г. налозите могат да се платят с 5% отстъпка - данък сгради и данък МПС, но ако се внесе цялата дължима сума. До края на април е срокът и за първата вноска на разслоченото плащане за такса битови отпадъци.

Столичани могат да платят данъците си във всяка каса на 22 данъчни отдела на Столична община, без значение от адреса на имота. По-голям данък сгради тази година ще има само за недвижими имоти в парк Витоша и в курортните зони Банкя и Панчарево, които са втори жилища, а не основни жилища. Това се налага от изменението на в Закона за местните данъци и такси, гласувани от парламента.

Ето и датите са плащането на вноски на данък за недвижими имоти и данък МПС: 1 юли - първа вноска и 31 октомври - втора вноска. За такса битови отпадъци на четири вноски - 30 април, 1 юли, 30 септември и 2 декември.

Редактор: Александра Никова

Времето в София

Въздухът в София

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Изчистиха от графити стена в градинката на НДК (СНИМКИ)...

Надрасканата с графити стена в градинката на НДК откъм бул. "Фритьоф Нансен" вече е изчистена и пребоядисана. Това стори...

Прочети още keyboard_arrow_right