Столична община обявява сесия за кандидатстване по програма "Култура" за 2024 г.

-

Снимка: Столица.bg

Столична община обявява сесия на Столична програма „Култура” за кандидатстване с проекти, които ще се реализират през 2024 година, съобщават от общината.

Проектни предложения се приемат от днес, 3 октомври до 6 ноември 2023 г., включително, само по електронен път на https://kultura.sofia.bg. На 10 и 12 октомври 2023 г. ще се проведе онлайн обучение за кандидатстване в сесията.

Програмата включва три модула, които ще бъдат представени във всеки от двата дни: Правила, съдържателен обхват и направления на СП „Култура”; Формуляри и документи за кандидатстване по СП „Култура”; Електронно подаване на документи.

Обучението е безплатно, но изисква предварителна регистрация на stolichna.programa.kultura@gmail.com, като бъде избран ден за обучението.

Столична програма “Култура” ще подкрепя проекти, които имат заложена идея за прилагане на устойчиви практики за екологична отговорност. Специален приоритет през 2024 ще бъде фокусът върху образованието като инструмент за развиване на интерес към съвременното изкуство, обучителни програми, менторства, както и развитие на нови публики. Столична община ще подкрепя инициативи за популяризиране и интерпретиране на изкуствата, така че те да са по-достъпни за гражданите на София. Вторият специален приоритет е насърчаването на развитието и изявата на младите хора - творци и културни мениджъри. Ще бъдат подкрепени организации, сцени и пространства, които инвестират в нови или все още непознати творци, привличат младежки публики, дават възможности за дебюти, популяризират нови творчески изяви.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Продължава разчистването на паднали клони във всички столични рай......

Екипите на Столичен инспекторат, дирекция АПП, ЦГМ ЕАД продължават дейностите си по разчистване на клоните и дърветата, ...

Прочети още keyboard_arrow_right