Столична община отново провежда инициативата "Приятел на месеца"

Приятел на месеца

Снимка: Столица.bg

Под патронажа на Албена Атанасова, заместник-кмет на Столична община, за поредна година се провежда инициативата „Приятел на месеца“. Чрез нея популярни лица, ангажирани през последните годините с проблемите на хората в неравностойно положение и подкрепящи социалната политика на Столична община, ще станат приятели на месеца.
 
Приятелят на месеца ще бъде в ролята на посланик на добротата и ще гостува и участва в мероприятията и празниците, организирани от заведенията за социални услуги за деца, младежи и възрастни хора на територията на Столична община през съответния месец. Ще имат възможност да поговорят за актуалните теми от тяхното ежедневие, да се срещнат отблизо с проблемите им и съответно да доставят приятни и незабравими емоции в компанията им.
 
Инициативата ще разнообрази ежедневието на децата, младежите и възрастните хора, потребители на социални услуги, ще направи срещите и празниците им вълнуващи и запомнящи се, а техните нови приятели ще се станат съпричастни към социалната кауза на Столична община и хората в нужда.
 
Като посланици „Приятел на месеца“ през годините са участвали Димитър Туджаров - Шкумбата, актьора Бате Николай, музиканта и композитор Пейо Пеев, Светлана Тилкова – Алена, Лара Златарева – Кака Лара, Нана Гладуиш, Тити Папазов, и други.
 
С инициативата „Приятел на месеца“ се очаква да се провокира вниманието не само на популярните и любими актьори, изпълнители, музиканти, писатели, поети, художници, спортисти, общественици и т.н., а да се засили и активността, мотивацията и желанието за съпричастност на всеки гражданин на столицата.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Започна пръскането срещу кърлежи на паркове и градини в София (СН......

От вчера стартира пръскането срещу кърлежи на общинските паркове, градини и междублокови пространства в столицата. То се...

Прочети още keyboard_arrow_right