Столична община приема предложения за открити сцени и лятна програма

-

Снимка: Столица.bg

Столичната община отваря сесиите за кандидатстване за раздели „Открити сцени – логистична и/или финансова подкрепа” и „Лятна програма” в Календара на културните събития на София, съобщават от пресцентъра на общината. Сесиите са отворени от днес, 1 март, до 31 март 2023 г.

Условията и документите за кандидатстване са публикувани на: https://kultura.sofia.bg/calendar/section-60-content.html.

Сцените на открито осигуряват възможност за провеждане на прояви с висока артистична и художествена стойност, които формират културния облик и идентичност на града, като бъдат реализирани разнообразни инициативи в сферата на изкуствата и културата, без ограничения на жанровете, като осигурява дебюти; литературни четения; иновативни събития на нови артисти; представяне на книги; музикални концерти; танцови спектакли; лятно кино; театър; изложби; образователни събития; екологични инициативи; ателиета за деца; благотворителни събития и др.

Реализацията на сцените на открито следва да отговаря на приоритетите на Стратегията за развитие на културата в София 2013-2023 „София – Творческа столица“ и/или Стратегията „София – творчески град на киното – 2017-2027“ (където е приложимо), както и да предвижда дейности в изпълнение на приоритетите на Календара на културните събития през 2023 г.

Реализация на събитията, подкрепени в раздела, е от 1 май 2023 г. до приемане на нови събития в Раздела на Календара на културните събития на Столична община за 2024 г. Документите за кандидатстване в раздела се подават в деловодството на дирекция „Култура“ на хартиен носител.

Раздел „Лятна програма“ включва събития, които се провеждат в периода юни – септември 2023 г. със свободен достъп за публиката, жителите и гостите на града, на открити пространства – в паркове, градски градини, площади, летни сцени на Столична община и други открити пространства. В раздел „Лятна програма” могат да кандидатстват юридически лица за финансиране на събитията им и/или за логистична подкрепа. Подкрепят се между 1 и 5 прояви, които са част от една програма, фестивал и други, в рамките на гласувания годишен бюджет на дирекция „Култура” за раздел „Лятна програма”.

Всеки кандидат може да кандидатства с едно събитие, включващо до 5 прояви в този раздел. По преценка на експертната комисия събитието може да бъде подкрепено финансово и/или логистично. Срокът за реализация на събитията, подкрепени в раздел „Лятна програма“, е от 1 юни 2023 г. до 30 септември 2023 г.

Заявленията за включване в раздел „Лятна програма“ се подават само по електронен път на сайта на дирекция „Култура” на Столична община: https://kultura.sofia.bg/calendar/.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 33 Гласове)
 • Няма да избере (26%, 41 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 19 Гласове)
 • Ще има нови избори (29%, 46 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 18 Гласове)
Общо гласували: 157 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Още 17 510 дръвчета бяха засадени в Новата гора на София...

17 510 дръвчета бяха засадени от 1249 доброволци на 28 декара край София по време на пролетното залесяване, организирано...

Прочети още keyboard_arrow_right