Столична община пусна "зелен билет" по левче за градския транспорт

Зелен билет

Снимка: Столица.bg

Превишенията на средноденонощните резултатите са засечени на станциите в Надежда и Хиподрума

Столична община приложи поредната мярка срещу замърсяването на въздуха в София и днес пусна "зелен билет" за градския транспорт. Цената на превозния документ за цели ден ще бъде 1 лев., съобщиха от Московска 33.

В последните дни въздухът в столицата е с превишени норми на замърсяване с ФПЧ. Последните средноденонощни резултати на станциите на Изпълнителна агенция "Околна среда" показват сериозно превишение от над 200 мгр. на кубичен метър, което е 4 пъти над допустимите 50 мгр. Превишения има на две от станциите на ИАОС в Надежда и Хиподрума.

Безплатно ще се ползват в столицата и буферните паркинги. Валидирането ще става с превозния документ, обясниха от Столична община. До края на този месец трябва да бъде пусната и локалната система на София за анализ на качеството на въздуха.

Системата се изгражда от Телелинк и ще има 22 станции, който измерват над 5 показателя, замърсители на въздуха. Продължават проверките на Столичен инспектор за източници на замърсяване.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

От Столична община: Приети деца в ясли и градини могат да отложат......

Новоприетите деца в ясли и градини могат да отложат постъпването в детските заведения, съобщиха от дирекция "Образование...

Прочети още keyboard_arrow_right