Столична община с инициатива за осиновяване на бездомни животни

-

Снимка: Столица.bg

Над 100 общински институции се включват в инициативата за осиновяване на бездомни животни „БезДОМен или ДОМашен. Ключът е в теб!“, която стартира на 24 януари 2023 г., съобщават от Столична община.

Целта на кампанията е да насърчи осиновяването на животни от приюти и природозащитни организации, да популяризира адекватната грижа за кучетата и котките, както и да повлияе на промяната на отношението на хората към осиновяването на бездомни животни.

Сред участниците в инициативата на общината са детски градини и училища, културни институти, районни администрации, театри, библиотеки, музеи и др. В понеделник те осъмнаха с плакати на опашати приятелчета, търсещи дом.

Всеки плакат е със снимка на различен четириног опашатко, а QR код разказва историята на животинчето от приют или природозащитна организация и начина за осиновяването му.

Косматковците са от Animal Rescue Sofia, „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ и ОП „Екоравновесие“, които си подадоха ръка в името на това повече четириноги опашати приятели да намерят своя постоянен дом.

В рамките на инициативата всички столични училища и детски градини получиха видеоматериали от Международната организация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“, които имат за цел да информират децата как да бъдат по-отговорни, както към домашните любимци, така и към бездомните животни. Видеоматериалите "Отговорна грижа за кучето" и "Отговорна грижа за котката" са достъпни за свободно гледане.

Кампанията се организира от Столична община, дирекция „Спорт и младежки дейности“ и дирекция „Околна среда“, в партньорство с Animal Rescue Sofia, „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ и ОП „Екоравновесие“, в съответствие с Плана за действие на Програмата на Столична община за изпълнение на Националната програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на република България.

В рамките на кампанията организаторите обещават провеждането на много и различни събития.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

АПП кацнаха в Адана, спасяват хора от разрушена сграда...

Екип на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ (АПП) към Столична община вече е в Адана и помага да пострадал...

Прочети още keyboard_arrow_right