Столична община с пилотен проект за електронна смяна на адресната регистрация в София

Столична община с готовност на платформа за електронна смяна на адресната р

Снимка: Фейсбук

Ако проектът е успешен, ще се предложи и на администрациите на 24-те района

Поредната стъпка към електронизиране на услугите на Столична община е направена. Съвсем скоро от Московска 33 ще стартират като пилотен проект платформа за смяна на адресната регистрация по електронен път. За тази новост съобщи зам.-кметът по дигитализация Енчо Керезов.

Съвместният екип на Innovative Sofia и Зелена София е готов с първа версия на прототип за изцяло електронна промяна на адресната регистрация, написа Керезов в социалната мрежа. Първата версия е резултат от редица интервюта и обратна връзка от граждани и разработен по международно утвърдена методология, доставена от британската консултанска агенция FutureGov.

Работата по електронна адресна регистрация е част от инициативата от партньорството на Столична община с фондация Bloomberg Philanthropies и това е сериозна крачка към цялостното електронизиране на услугите на софийската община и нейните 24 района. В момента смяната на адресна регистрация става в районните кметства с попълване на формуляри и представяне на нотариален акт за собственост. Ако пък е наемател, то с него трябва да бъде собственикът на жилището, да удостовери това и да даде съгласие друг да се регистрира на този адрес.

Днес проведохме среща с районите Слатина, Средец, Витоша и Студентски град, където ще стартира пилотно проектът до края на тази година и имаме заявка за активно сътрудничество от всички.

"Прототипът на новата платформа  ще включва електронна идентификация, процес стъпка по стъпка, който води гражданите, статус на заявката, известяване и покана на други страни в процеса (собственик на имот, например) и други", обясни в социалната мрежа Генчо Керезов.

При успех на пилотния проект ще предложим внедряването му на всички райони на Столична община, надява се зам.-кметът по дигитализация.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Назначен: Боршош е носител на наградата на Столична община за ярк......

Мирослав Боршош е назначен за зам.-кмет по направление “Култура, образование, спорт и младежки дейности” на ...

Прочети още keyboard_arrow_right