Столична община, СДВР и РЗИ проверяват за маски и спазване на мерките срещу COVID-19

Столична община, СДВР и РЗИ проверяват за маски и спазване на мерките срещу

Снимка: Столица.bg

Столичен инспекторат и Общинска полиция са направили 3439 проверки на търговски обекти и вериги за седмица

Засилени проверките за спазване на противоепидемичните мерки и носене на лични предпазни средства в търговски обекти, магазини, хранителни и нехранителни вериги ще извършват екипите на СДВР, Столичната РЗИ и Столичен инспекторат, предупредиха от Московска 33.

Проверките ще продължат преди и по време на празничните дни. Това реши на свое заседание днес Софийският оперативен щаб. Съвместните екипи ще следят за спазване на дистанция, носене на предпазни средства от клиенти и търговци, както и организацията пред и в търговските обекти и пазари.

В София, въпреки че има лек спад на броя на хоспитализираните, все още се задържа висок броя на настанените в интензивни отделения, което ни кара да продължим със засиления контрол за спазване на мерките, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Екипите на Столичната РЗИ извършват проверки и в момента на терен, като само за вчерашния ден са съставени 5 акта в търговски обекти и хранителни вериги, съобщи директорът на Столична РЗИ д-р Данчо Пенчев. Констатирани са недобра организация пред магазини и липса на лични предпазни средства и на дистанция.

Екипите на Столичен инспекторат заедно с Общинска полиция тази седмица са извършили над 3439 проверки на търговски обекти и вериги. Съставени са 8 акта за неспазване на изискването за носене на маска. Старши комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР съобщи, че екипите на полицията през последната седмица са съставили 258 предупредителни протоколи, 140 полицейски разпореждания, 71 акта по Закона за здравето.

Проверени са и 2961 карантинирани лица.

Продължава и контрола за спазване на мерките и в градския транспорт от служители на СДВР, Общинска полиция, "Центъра за градска мобилност" и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община. Само общинска полиция е съставила над 30 предупредителни протоколи и 7 акта по Закона за здравето в градския транспорт за последните дни.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Проверки за замърсяване от строителство в Студентски, Възраждане,......

От Столичен инспекторат съобщиха, че днес са извършени проверки за замърсяване от строителство на обекти в районите "Сту...

Прочети още keyboard_arrow_right