Столична община възобнови телефонна линия за подмяната на стари печки с екологични

Столична община възобнови телефонна линия за подмяната стари печки с еколог

Снимка: Столица.bg

Столична община възобнови телефонната линия, на която желаещите могат да получат информация за безплатната подмяна на старите си печки с твърдо гориво с нови и екологични. Специализираният телефон е  02/94 22 444.

Подмяната на печки е по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи“. той е финансират по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“, чрез Кохезионния фонд на Европейския съюз и от Националния бюджет.

Актуална информация за проекта може да се получи на посочения телефон от понеделник до петък, от 8:30 ч. до 18:30 ч. Към настоящия момент над 5500 домакинства са подали заявления за участие в проекта и ще получат безплатно нови екологични отоплителни уреди.

Подмяната на печки на дърва и въглища с екологични е част от мерките на Столична община за подобряване на качеството на въздуха в София. На сайта на Столична община е публикувана подробна информация  необходимите документи за кандидатстване.

Кандидатстването става в районните общини. За кандидатите от район Искър-Столична община, приемът на документи се извършва в сградата на районната администрация на адрес: гр. София, бул. "Искърско шосе" № 18.

Приемащите служители на районната администрация извършват проверка на място на пълнотата на попълнения формуляр за кандидатстване и документите към него. Необходимо е кандидатите, освен посочените по поректа формуляри, да предоставят и копие на документ за собственост и както и удостоверяващ, че местните данъци и такси, дължими към момента на кандидатстване, са заплатени по партида на имота, в който ще се подменят отоплителните устройства.

От район Искър съобщават, че жителите на кв. „Димитър Миленков“, кв. „Абдовица“ и с. Бусманци са включени в обхвата на проект за подмяна на отоплителните уреди по Програма LIFE.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Мият "Симеоновско шосе", ето промените на движението...

Заради миене на бул. „Симеоновско шосе“ в отсечката от Софийски околовръстен път до бул. „Г. М. Димитр...

Прочети още keyboard_arrow_right