Столичният зам.-кмет по дигитализация проверява иновация в детска градина "Сърничка"

Столичният зам.-кмет по дигитализация ще провери иновация в детска градина

Снимка: Столица.bg

Електронно птиче - канарче, си сменя настроенията според качеството на въздуха в помещенията

Зам.-кметът по дигитализация на Столична община Генчо Керезов ще провери в сряда, 21 юли т. г. в 11 часа, изпълнението на проект за въвеждане на система от иновативни решения за производство на „Зелена енергия" и „Умни“ комунални услуги в ДГ „Сърничка“ в Младост IV, ул. „Детска мечта“ 20.

Проектът е насочен към повишаване на енергийна ефективност в най-голямата детска градина в страната – ДГ 76 „Сърничка“ в жк Младост IV, и включва два етапа: производство на „зелена“ енергия за собствено потребление и дистанционен енергиен мониторинг т.н. „умни“ комунални услуги.

Проектът цели да покаже как детските градини могат сами да произвеждат екологично чиста енергия т.н „зелена“ енергия от слънцето за задоволяване на собствените си нужди от енергия и да контролират разходите си за електроенергия и вода дистанционно. В занималните е монтирана и станция за оценка на качеството на въздуха в затворени помещения.

Електронното птиче /Канарче/ си сменя настроенията според качеството на въздуха в помещенията. Устройството има индикатор за относителната влажност на въздуха, индикатор за въглеродния диоксид, индикатор за ФПЧ и индикатор за обобщено качество на въздуха.

Канарчето ще помага както на учителите и помощник-възпитателите като им подава информация за състоянието на въздуха в занималните, така и за изграждането на навици и отношение към околната среда на децата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

От 2 август автобуси 93 и 66 се обединяват в линия 66...

От 2 август се обединяват автобусни линии 93 и 66 в линия 66. Запазва се маршрута „Зоопарка - хотел Морени“,...

Прочети още keyboard_arrow_right