Тоалетна под орлите на Орлов мост вони, пълна е с боклуци и излизат клошари (СНИМКИ)

photo_library
 • Тоалетна под орлите на Орлов мост вони, пълна е с боклуци и излизат клошари

  Снимка: З. Захариева

 • Тоалетна под орлите на Орлов мост вони, пълна е с боклуци и излизат клошари

  Снимка: З. Захариева

Под орлите на Орлов мост мирише, силно и отвратително! И това е от някогашната градска тоалетна, която се намира непосредствено до Перловската река на моста и отдавна е руина. Надолу под земята е трудно забележима. Покривът и с отвори, имитация на отдушници е насред зеленината.

Гледката е потресаваща, особено за софиянци, които ежедневно преминават през Орлов мост. Идвайки от СУ "Св. Климент Охридски", човек се наслаждава на прекрасна гледка. Поглеждаш нагоре към Цариградско и планина, около теб прекрасен парк - Княжеска градина, красива метро станция с цветни алеи и прекрасно озеленен парк. И пресичаш, и воня - някогашната градска тоалетна, под орлите на Орлов мост.

""Кенеф" не е моята дума за тоалетна, но в случая - както ще видите - друга не мога да използвам. Извинете ме. Та... вървя аз и стигам до спирката на метрото на Орлов мост. Подновено, ведро, приятно оформено пространство, в което даже има и каменен мечок. Пресичам алеята покрай Перловския канал и срещу мен - раздърпана, грозна, дори отвратителна картина! Някогашната градска тоалетна сега е бетонен парцал, пълен с боклуци. Из дълбините му изпълзява клошар и поема по неговите си пътища... Жена с метла си пали. Разприказвахме се с нея за съборетината. Тя ми рече: Защо не ремонтират това сметище. Пари ще получават. Нали все не им стигат? Колко е права!", написа до Столица.bg З. Захариева.

Възмутената столичанка изобщо не я интересува чия собственост е това апетитно парче земя под орлите. Жената иска общината да я ремонтира.

Тоалетната на Орлов мост е продадена на частник през 2003 г. (СНИМКИ)

Както Столица.bg писа, от далечната 2003 г. този имот е частен. Продаден е по времето на Стефан Софиянски, когато разпродава всички градски тоалетни в столицата, а далновидни бизнесемени си купуват тези парчета земя с воня във всички столични градинки. Сега в тези градинки има заведения над малкото запазени тоалетни.

Тоалетната е частна собственост след извършена е приватизационна процедура съгласно решение №16 протокол 48 от 17.02 2003 г. на СОС и решение 365 от 01.07.2003 г. на Столична агенция за приватизация.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (14%, 190 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1144 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 29 Гласове)
Общо гласували: 1363 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът Фандъкова: Качеството на въздуха е предизвикателство за гр......

„Ролята на градовете е водеща, затова във време на предизвикателства и кризи обсъждането на добри идеи и практики,...

Прочети още keyboard_arrow_right