ЦГМ: Фишовете за неправилно паркиране на ЦГМ вече могат да се плащат и в EasyPay

ЦГМ: Фишовете за неправилно паркиране на ЦГМ вече могат да се плащат и в Ea

Снимка: Столица.bg

Санкциите по ЗДвП са в размер от 20 до 200 лева, като масовите нарушения са между 20 и 50 лева.

Фишовете за нарушение - неправилно паркиране по Закона за движение по пътищата, които издава Службата за контрол на Центъра за градска мобилност, вече могат да се плащат в касите на EasyPay, съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) на Столична община.

Новата възможност има за цел максимално да улесни клиентите. Става дума за т.нар. неприсъствени фишове, при които не е необходимо водачът да е в автомобила, за да се счита, че той е връчен. Самият процес на издаването му е дигитален и веднага се отразява като задължение на нарушителя.

Нововъведението е, че на всеки издаден фиш има уникален десетцифрен код, който е достатъчен за плащане на каса на EasyPay. Така се дава възможност на клиентите да използват мрежата на EasyPay с близо 3000 локации в цялата страна. Важно е да се знае, че задължението се отчита веднага, няма срокове за изчакване. Това стана възможно благодарение на екипната работа между дружеството, „Информационно обслужване“ и дирекция „Общински приходи“ на Столичната община.

Срокът за плащане е 7-дневен през данъчните служби на общината /без допълнителна такса/ или по банков път или на каса на EasyPay. Санкциите по ЗДвП са в размер от 20 до 200 лева, като масовите нарушения са между 20 и 50 лева.

На интернет страницата на ЦГМ има и специална секция, в която всеки водач може да провери дали има наложена санкция чрез фиш и да я плати онлайн или по някой от другите канали. През сайта на дружеството проверката на задълженията става по номер на автомобила, по ЕГН или ЕИК, което е улеснение и за фирмените, и за лизинговите превозни средства.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

За няколко часа: Трамвай 20 няма да се движи между „Подуене" и Ру......

За няколко часа днес трамвай 20 ще е с променен маршрут заради наложителни ремонтни дейности, предупредиха от Столична о...

Прочети още keyboard_arrow_right