Столични училища ще се ремонтират с пари от СОПФ

-

Снимка: Столица.bg

 

Столичният общински съвет ще гласува и над 2,3 млн. лева от СОПФ за инвестиции в образователна и спортна инфраструктура, съобщават от пресцентъра на Столична община.

С пари от СОПФ ремонтират училища и градини в 8 района на София


Едно от предложенията е подмяната на топлоинсталацията на сградата на 121. СУ „Георги Измирлиев“ в район „Триадица“. „За момента най-належаща е незабавната подмяна на всички тръби от отоплителната инсталация в голямата сграда, затова на предстоящата сесия на Градския парламент на 7 юли ще гласуваме доклада за финансирането ѝ със средства от Приватизационния фонд. Очаквам подкрепа на сесия от останалите политически групи в Съвета, защото здравето и животът на децата са най-важният приоритет за нас“ – коментира председателят на СОС Георги Георгиев, който посети учебното заведение. Общата стойност на инвестицията е 163 870,63 лв.

С 284 000 лв. от фонда се предлага и изграждане на многофункционална спортна площадка с прилежащ паркинг и трибуни в кв. "Кумарица", гр. Нови Искър, и реновиране и облагородяване на прилежащите площи на стадиона. Целта е да се продължи развитието на спортната база и се дадат нови възможности за спорт и провеждане на извънкласни дейности. Това е важен фактор за привличане на деца и младежи за активно практикуване на масов спорт, каквато политика прилага София като европейска столица на спорта. 140 000 лв. ще бъдат отпуснати за реновиране на многофункционална спортна площадка в с. Балша, отново в район „Нови Искър“. Със средствата се планира да бъде обновена изкуствената тревна настилка, да се подменят изцяло оградните мрежи и да се поставят предпазни текстилни мрежи за предотвратяване излизането на топките извън обхвата на игрището, както и да бъде реновирана осветителната система.

1 133 577,60 лв. от средствата, отпуснати от Специализирания фонд, се предвиждат за основен ремонт и на Центъра за временно настаняване от семеен тип „Св. София“ в район „Илинден“.

Общинските съветници ще гласуват и отпускането на 572 588,20 лв. от бюджета на фонда за „Реконструкция на дворно пространство и ограда на ДГ № 119 "Детска планета" в район „Възраждане“. Обхватът на проекта включва частично паркоустройство на двора с изграждане на три броя детски площадки за новите групи, разположени в непосредствена близост до новия корпус на детското заведение.

Спешен ремонт е необходим на детска площадка в квартал „Младост 3“. След обсъждане на заседание на СОПФ, се предлага 20 000 лв. да бъдат инвестирани в обезопасяването на люлки, пясъчник и пейки.

 

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (13%, 167 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (85%, 1066 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 27 Гласове)
Общо гласували: 1260 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Генчо Керезов посети Центъра за компетентност „КВАЗАР“...

Заместник-кметът по дигитализация, иновации и икономическо развитие на София Генчо Керезов посети Центъра за компетентно...

Прочети още keyboard_arrow_right