Удължават се сроковете по Програма „Европа“ на Столична община

-

Снимка: Stolica.bg

След решение на Административния съд – София град, спечелилите проекти ще могат да бъдат реализирани

Програма „Европа“ е създадена още през 2009 г., за да подпомага сътрудничеството между гражданското общество и местната власт в София в създаването и достъпа до разнообразни практики, свързани с членството на Република България в Европейския съюз.

Със свое решение от 10.06.2021 г. СОС обяви класирането и финансирането на 44 проектни предложения на неправителствени организации по Програма „Европа” 2021 и проектите трябваше да започнат своята реализация, но жалба от кмета на район „Красно село“ г-жа Росина Станиславова спря изпълнението им. „За града ни това означава преки пропуснати ползи за над 70 000 души, сред които учители, ученици; деца и младежи, лишени от родителска грижа, деца и млади хора в риск от социална, образователна, културна и икономическа изолация и в неравностойно положение; студенти, психолози, социални работници; лекари и възстановили се от КОВИД-19 пациенти; възрастни граждани; бъдещи и настоящи родители; групи граждани в риск от насилие; професионалисти в сферата на културата, архитектурата, урбанистиката, журналистиката, туризма и много други.“, заяви тогава председателят на Програмния съвет на програма „Европа“ Екатерина Йорданова.

Административният съд – София-град (АССГ) със свое Определение от 13.10.2021 г., влязло в законна сила на 03.11.2021 г. оставя без разглеждане жалбата на г-жа Станиславова и прекратява производството по образуваното административно дело.

Така най-сетне проектите могат да бъдат реализирани, но за това е необходимо да бъдат променени сроковете за изпълнението им и общинските съветници – Екатерина Йорданова, Борис Петров и Николай Николов предлагат това да стане по следната схема: 

Сключване на договори с бенефициентите - декември 2021 г.
Начало на изпълнението на одобрените за финансиране проекти - декември 2021 г.
Период на изпълнение на проектите - декември 2021 г. – 31 май 2022 г.
Окончателно отчитане на проектите - 21 юни 2022 г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Международния ден в памет на жертвите на Холокоста...

Отбелязваме Международния ден в памет на жертвите на Холокоста. На този ден светът разбира мащабите и измеренията на мож...

Прочети още keyboard_arrow_right