В края на юни изтича срокът за първите вноски на местните данъци и такси

В края на юни изтича срокът за първите вноски на местните данъци и такси

Снимка: Столица.bg

Удълженият срок за първата вноска за такса смет изтича на  изтича на 30 юни т. г. До същата дата може да се плати с 5% отстъпка на пълния размер на данък недвижими имоти и МПС, напомнят от дирекция "Общински приходи" на Столична община.

Ако се плаща на части, сроковете за данък сгради и МПС са: 30 юни - за първа вноска и 31 октомври - втора вноска. За плащане на такса смет, сроковете тази година са: 30 юни, 30 септември и 30 ноември. След тези дати започва да се начислява съответната лихва по закон.

Напълно възстановен е вече нормалният ритъм на работа във всички 22 районни данъчни отдела в София. Гражданите могат да плащат местните си данъци и такси във всеки от отделите, независимо в кой район се намира имотът им.

Други опции за издължаване е по банков път или чрез финансови посредници. Най-удобният и бърз начин си остава през електронния портал на Столична община: szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf За да се възползвате от тази онлайн услуга е необходимо да имате издаден ПИН -код от Столична община, или ПИК от НАП.

ПИН-код, с който да си правите справки или да плащате онлайн местните си данъци и такси през е-страницата на Столична община може да бъде издаден във всяка от районните данъчни служби, след представяне на документ за самоличност.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 30 000 Георги и Гергана в Столична община празнуват имен ден...

Над 30 000 носят имената Георги и Гергана в София и днес празнуват имен ден, сочат данни от Столична община. 24 625 са м...

Прочети още keyboard_arrow_right