Начална страница / Столична община / В програмата за европредседателството ще се акцентира на историята на София

В програмата за европредседателството ще се акцентира на историята на София

В Столичната община се провеждат сериозни приготовления за културната програма във връзка с българското европредседателство и как столицата да бъде показана на гостите най-добре.

Освен събитията, проведени съвместно с Министерството на културата, ще има и други. Ето какво сподели зам.-кметът на София по културата Тодор Чобанов: „Ще имаме знакови издания на световноизвестния фестивал „София филм фест“, който ще събере както всяка година много творци, ще има и фокус, свързан със спорта, тъй като по стечение на обстоятелствата София тогава ще е и европейска столица на спорта. Така че такива големи, традиционни формати като „София филм фест“ ще бъдат изцяло ориентирани към това да представим на нашите гости, нашата публика не само българската, но и световната култура. Ще има много изложби на открито, на много известни места като Народния театър, моста на влюбените, градинката на „Кристал“, ще действат няколко тематични маршрута, които ще са изцяло отворени за жители, така и за гости на града. Маршрути, свързани с най-важните забележителности и да покажем най-хубавото на София“.

Чобанов каза, че има много заявки от групи, както и групи от делегациите, които ще бъдат развеждани от екскурзоводи из столицата. А европредседателството е възможност за засилване интереса към София и привличане на повече туристи в бъдеще, прибави зам.-кметът.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

115 хил. лв. е дала Столична община за инвитро за 3 години

Столична община е предвидила 70 000 лв. по програмата за подпомагане на двойки с репродуктивни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *