В София отчитат два пъти повече онлайн плащания на местни данъци и такси

В София отчитат два пъти повече онлайн плащания на местни данъци и такси

Снимка: Facebook

Два пъти повече онлайн плащания на местни данъци и такси отчитат в столицата. 196 млн. лв. са постъпленията в бюджета на София от местни данъци и такси през първото тримесечие на т.г. 

Това е с 35, 6 млн лв. повече от същия период на м.г., съобщи Дончо Барбалов, зам.-кмет на София по направление “Финанси и стопанска дейност”. Постигнатите приходи представляват 25, 3% от предвидения годишен план.

Дончо Барбалов обясни, че от всички приходи 3,2 млн. лв. са платени през електронната платформа на Столична община https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf , а 1,6 млн. лв. - чрез системата на НАП.

115,7 млн. са постъпили в бюджета на СО по банков път или чрез други финансови посредници, сочи справката на дирекция "Общински приходи". Приходите от данък недвижими имоти са 31, 8 млн. лв., което е 27% от планираното за 2021 г. За същия период на м.г. от този данък постъпленията са били 5,2 млн. лв. по-малко.

Над 9, 5 млн. лв. повече са влезли тази година в бюджета на столицата и от данъка за възмездно придобиване: 39,2 млн. лв. за първите три месеца. От данък МПС постъпленията са близо 34 млн. лв., което е 30% от планираното за годината, разясни Барбалов.

Той напомни, че срокът, в който столичани могат да ползват 5% отстъпка за данък сгради и данък МПС, е 30 април 2021 г., при условие, че цялата дължима сума се внесе наведнъж. До края на април т.г. е крайният срок и за първата вноска на такса битови отпадъци. Сроковете за плащане на местните данъци и такси на части са:

 • Данък недвижими имоти и данък МПС: 30 юни – първа вноска и 31 октомври – втора вноска.
 • Такса битови отпадъци – четири вноски: 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Глобиха строителна фирма за ограда на тротоара на ул. "Г. Бакалов......

Столичен инспекторат глоби строителна фирма  за поставяне на плътна строителна ограда на тротоара на ул. "Г. Бакало...

Прочети още keyboard_arrow_right