В "Софпроект" получиха над 60 предложения за ремонта на Централна баня

Над 60 предложения за ремонта на Централна баня

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Срокът за мнения и коментари по заданието за концепция е до 9 април т. г., съобщиха от "Софпроект"

Над 60 предложения са изпратени към екипа на "Софпроект". Те се отансят за заданието, което подготви общинското дружество за конкурса за концепция на емблематичната Централна баня в София.

На 26 март т. г. заданието бе обсъдено онлайн. Списъкът с предложения, въпроси и коментари са публикувани на сайта на "Софпроект". Заданието за концепция е за процедура за отворена покана за развитието на северното и източно крило на Централната минерална баня в София. 

Северното крило е в окаяно състояние, както и източното с двата басейна, се нуждаят от ремонт. Преди обновяването, обаче, трябва да има яснота, какво ще бъде предназначението на минералната баня и дали ще запази досегашната си функция. Поради намаляване на дебита на минерланата вода зам.-кметът по култура на София доц. Тодор Чобанов предложи в сградата да се нанесе РИМ-София.

Срокът за предложения, становища, мнения и коментари е до 9 април т. г. на open-call@sofproect.com. Всички ще бъдат обсъдени и някои от тях включени в заданието.

Списъкът се актуализира постоянно, като в него ежедневно се допълват новите въпроси и мнения по документа, придружени с отговори и коментари от екипа на "Софпроект", съобщиха от общинското дружествоу изготвило заданието. Получените препоръки ще послужат за финализиране на документа и в края на април се предвижда да бъде обявена и самата отворена покана.

Екипът на „Софпроект“ кани всички да се запознаят с предложението за задание на интернет страницата на дружеството. Там е качено и видео и аудио запис от онлайн представянето на документа.

На 26 март т. г. над 80 души се включиха в онлайн обсъждането. Представянето на заданието предизвика оживена дискусия, в която бяха обсъдени редица въпроси, свързани с провеждането на процеса, изискванията към участниците, критериите за оценка, изборът на жури и очакваните резултати.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Онлайн обсъждат проекта за транформация на площад "Св. Александър......

Обществено обсъждане ще има днес от 16 часа на проекта за трансформация на централния столичен площад "Свети Александър ...

Прочети още keyboard_arrow_right