ВАП: Кметът на София да провери зелената система на столицата

ВАП: Кметът на София да провери зелената система на столицата

Снимка: Столица.bg

На проверка подлежи и програма "Зелена София", чрез която се облагородяват междублокови пространства

Кметът на София Йорданка Фандъкова да извърши проверка на зелената система в София. Това изисква Върховна административна прокуратура (ВАП) и по-конкретно, дали се спазват нормативните изисквания за поддържането и опазването. 

От Московска 33 трябва да изпратят във ВАП, в най-кратък срок, становище по поставените в публикации въпроси, както и информация относно предприети мерки, взети решения и постигнати резултати. Ако при проверката се разкрият и други обстоятелства от значение за пълното изясняване на поставените въпроси, следва да се отразят в обобщаващия акт, искат от прокуратурата.

ВАП сезира столичния кмет да организира проверката, която да обхване и изпълненията на правомощията от кметовете на райони и общинските органи по озеленяване към районите. Изпълняват ли се правилата за управление в програма "Зелена София", с която се отпускат храсти, дървета, паркова мебел и др. за облагородяване на междублокови пространство от гражданите.

Прокуратурата е образувала преписка по публикации в медиите, в които се твърди, че има лошо управление на зелената система в Столична община, а с това се засягат значими обществени интереси.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В София 1321 бездомни кучета са осиновени през 2020г....

Повече бездомни кучета са осиновени от приютите през 2020 г., отчитат от ОП „Екоравновесие“. Директорът на ...

Прочети още keyboard_arrow_right