Вече пътуваме с телефон, с електронен билет за 1.60 лв. в градския транспорт в София (СНИМКИ)

photo_library
 • Вече пътуваме с телефон, с електронен билет за 1.60 лв. в градския транспор

  Снимка: Столица.bg

 • Вече пътуваме с телефон, с електронен билет за 1.60 лв. в градския транспор

  Снимка: Столица.bg

Превозният документ е валиден за 90 минути и трябва да се валидира в рамките на деня, в който е купен

Електронен билет за 1,60 лв. за градския транспорт в София вече е факт. От днес е активна новата услуга от тикет системата за обществения транспорт. Представяне направи директорът на ЦГМ Димитър Дилчев в аватогараж "Малашевци".

Освен досегашната електронна дневна карта за градския транспорт - 4 лв., столичани и гости могат да си купуват вече билетче за метрото и наземния обществен транспорт през приложението MPASS. "Пускаме тази услога предсрочно в експериментален режим, за да видим как ще се приеме от гражданите", каза пред журналисти Димитър Дилчев.

Еднократно билетче през тикет системата през февруари, засега само дневни карти за градския транспорт в София

Билет може да се купи през телефона, като първо се прави регистрация в приложението. Превозният докумет може да се ползва в деня на купуване и трябва да се ползва до 23.59 часа. След валидиране е за 90 минути. "Купувайте си билета в деня на ползване" препоръча и Дилчев. При закупуването на телефона се получава QR код, който позволява да се пътува с телефон и да се валидира билетът с него.

Пускането на електронния билет ще улесни гражданите и вече няма да са зависими от липсата на будки за продажба на превозни документи, каквито проблеми през изминалата година изтормозиха столичани. Хартиеният билет не се премахва и при въвеждането на тикет системата и ще се продават от шофьорите на превозните средства. Засега не е ясно от кога заради епидемията от COVID-19.

През януари директорът на ЦГМ Димитър Дилчев даде публичен отчет за работата по новата електронна тикет система, която трябва да бъде въведена в градския транспорт на София. Засега крайният срок остава май 2021 г. за цялостно въвеждане.Обещаният от него еднократен билет вече е факт.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столична община с пилотен проект за електронна смяна на адресната......

Поредната стъпка към електронизиране на услугите на Столична община е направена. Съвсем скоро от Московска 33 ще стартир...

Прочети още keyboard_arrow_right