За безплатна подмяна на печка в София се подават заявления до 20 август

За безплатна подмяна на печка се подават заявления до 20 август

Снимка: Столица.bg

От 16 юни т. г. започват консултациите за кандидатите във всички райони на Столична община

От 20 май т. г. започна подаването на заявления от желаещите в София да подменят безплатно печка. Проектът е на Столична община и е под надслов #Мисли чисто. Заявленията ще се подават в общинските райони до 20 август, предвижда поректът. Кампанията малко позакъсня заради епидемията от коронвирус, но в момента навсякъде в 24-те общински района на Столична община се приемат документи.

Столична община стартира подмяната на стари печки с еко

Важно е да се знае, че заявленията, които столичани подадоха за безплатната подмяна на отоплението през лятото на 2019 г. не са валидни. Те бяха част от проучване по проекта за нагласите на гражданите да преминат към екологично отопление. Именно затова хората, които искат да подменят печката си безплатно трябва да го заявят писмено до 20 август т. г.

Проектът "Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи" е финансиран от ОП "Околна среда" 2014 - 2020 г. и съфинансиран от ЕС чрез Кохезионния фонд и от националния бюджет на Република България.

От 20 000 само 6000 домакинства искат безплатна смяна на печките в София

От 16 юни т. г., вторник, зпочват консултациите за граждани във всички райони на Столична община. Екипи на проекта ще обясняват и информират гражданите за подробности около проекта, съобщиха от Столична община.

Предвижда се списъците с одобрените кандидати да бъде изнесен на 10 септември т. г. След това според процедурата се подписват договори. Специалисти ще направят огледи на одобрените домакинства, за да преценят дали желаната отоплителна система е подходяща за помещението или сградата. 

Столичани ще се топлят с подменени екопечки по Life през есента

Целта е до началото на отоплителния сезон през тази година да бъдат подменени старите печки на твърдо гориво с екологични отоплителни системи. 

В проекта са предвидени три пакета документи. Първият е за кандидатстване на физически лица. Вторият е за колективно каниддатстване на физически лица и третият е за юридически лица. Всичко подробности около кандидатстването са посочени на сайта на Столична община.

За информация гражданите могат да задават въпросите си на  02/94 22 444   от 8:30 до 21:00 ч. без почивен ден.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (34%, 54 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (14%, 22 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (23%, 37 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (16%, 25 Гласове)
 • Нямам дете/деца (14%, 22 Гласове)
Общо гласували: 160 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

МОН дава 2 терена за детски градини в район Студентски...

Министерство на образованието дава на Столична община два държавни терена за изграждане на детски градини и училище в ра...

Прочети още keyboard_arrow_right