Зам.-кметът на София по строителството: Ще работя за повече ред и контрол в строителството

Новият заместник-кмет по строителството на София инж. Цветан Божинов

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Ще се взима предвид и гласът на гражданите - данъкоплатците, при взимането на важни решения, каза инж. Цветан Божинов

Приоритетите са няколко. Ще работя за повече ред и контрол в строителството в столицата. Отделно бих искал да се чуе гласа на гражданите в София, това са данъкоплатците. Това заяви новият заместник-кмет по строителството на София инж. Цветан Божинов пред журналисти.

Днес бе първата му публична поява като зам.-кмет. Той зае поста от началото на 2020 г., след като СОС прие промяната в структурата на Столична община. Кметът Йорданка Фандъкова назначи зам.-кмет по строителството, който ще отговаря изцяло за строителството в София - транспортна инфраструктура, улици, булеварди, площади, паркове, канализация, здравни и учебни сгради и др.

Инж. Цветан Божинов днес бе заедно с кмета на проверка на изграждането на 25-метров закрит басейн и нов физкултурен салон в 30 СУ "Братя Миладинови" в район "Възраждане". Той демонстрира огромния си опит и още с първия поглед на строителния обект забеляза, че се използват качествени материали и изпълнението е добро.

"Уверявам ви, че мнението на гражданите ще бъде взето предвид при взимането на важните решения", каза инж. Божинов. За трети приоритет като зам.-кмет по строителството той посочи засилен контрол при предпроектни, поректни проучвания и вземане на решения, както и възлагането на съответните фирми от които ще се изискват и резултати.

"Отделно ще направя срещи с всички страни по бъдещата работа - районни администраци и кметове, експлоатационните дружества и всички хора, свързани с решаването на проблемите, които неминуемо възникват", обеща новият зам.-кмет по строителството на София.

Кметът Йорданка Фандъкова заяви, че на инж. Божинов и главният архитект на София Здравко Здравков е поставена задача да работят заедно, координирано и в пълен синхрон. "Ангажиментите които имаме са много, но мисля, че ще направим в добър синхрон с инж. Божинов. От стартиране на инвестиционното проектиране до крайната реализация ще работим съвместно и в екип с колегите от районните администрации. Мисля, че ще постигнем добри резултати", каза арх. Здравков.

От опита, които имаме най-важно е да има координация и контрол от самото начало на проектирането, убеден е и зам.-кметът по строителството. Столичният кмет Йорданка Фандъкова допълни, че двамата ще работят заедно и при възлагането, изпълнението и гаранционната поддръжка на предадените обекти. "Искам да ги виждам двамата, да обсъждат, да говорят за проектите, които се изпълняват от районните кметове и да са с тях в координация и съответно да носят отговорност", предупреди ги Фандъкова.

Инж. Цветан Божинов и завършил УАСГ и има дългогодишен опит в строителството. Ръководил е и реализирал много проекти в България и в чужбина. Интересното е, че неговата практира е започнала в "Метросторй" в строителството на метрото.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (33%, 45 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (13%, 18 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (24%, 33 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (16%, 22 Гласове)
 • Нямам дете/деца (13%, 18 Гласове)
Общо гласували: 136 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Фандъкова с важни новини за изграждането на нов булевард...

Кметът на София публикува в профила си във Фейсбук важна информация за столичани. Стана ясно,че се планира направата на ...

Прочети още keyboard_arrow_right