Зам.-кметът по транспорт на София: По европейска практика ще има спирки "по желание" на 12 автобусни линии

Зам.-кметът по транспорт на София: По европейската практика ще има спирки "

Снимка: Фейсбук, Забелязано в София

Пуснахме 6 нови линии и спестихме 20% от времето за пътуване на столичани, похвали се Кристиан Кръстев

Автобуси по 12 линии на градския транспорт в София ще имат "спирки по желание" на пътниците, похвали се във фейсбук зам.-кметът по транспорт на Столична община Кристиан Кръстев.

"Започнахме внедряването на европейската практика за спирки "по желание" на 12 автобусни линии, а целта е по-бързо пътуване, намаляване на разходите и вредните емисии. Всички нови линии и удължени маршрути са реализирани в рамките на транспортната задача без да натоварваме допълнително бюджета на София. Извършихме ежеседмични оптимизации и внедряване на динамични разписания, съобразно потока на пътниците, чрез тях през последните 2 години сме спестили почти 10% от транспортната задача, които ни позволяват да направим всички тези промени", съобщи зам.-кметът.

В края на 2022 г. Кръстев и екипът му правят равносметка на свършената работа. "Разгледахме числата за изминалата година, защото те дават най-ясно отражение на свършената работа", категоричен е зам.-кметът. Той се гордее, че са успели през 2022 г. да ускорят всички трамвайни линии, 8 тролейбусни и 36 автобусни линии.

"Спестихме от 7% до 20% от времето за пътуване на пътниците и подобрихме времето за почивка на водачите съобразно европейските стандарти. Пуснахме 6 нови линии по нови направления - А68, А109, А110, Е73, ТБ3, ТМ27, като новата трамвайна линия 27 генерира най-големия пътникопоток в София. Удължихме и подобрихме маршрутите на линии ТМ1, А42, А44, Е60, А69 и А81, създавайки несъществуващи до момента транспортни връзки. Последователната ни политика за достъпност на природен парк Витоша доведе до 20 пъти повече пътувания, чрез което допринесохме за подобряване на здравето и трудоспособността на гражданите", написа зам-кметът по транспорт.

Екипът му подготвя проекти за 46 нови организации на движението на светофари и кръстовища, които ще спомогнат движението, както на градския транспорт, така и на останалите участници в движението, добавя Кръстев.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинска полиция ще пази около къпалнята „Мария Луиза" в София...

Екипи на общинска полиция ще извършват периодични обходи на терена около къпалнята „Мария Луиза", в който вчера бе...

Прочети още keyboard_arrow_right