Започна изграждането на канализацията в столичния кв. „Кръстова вада - Изток”

Започна изграждането на канализацията в столичния кв. „Кръстова вада - Изто

Снимка: Столична община

Започнаха строителните дейности по изграждане на канализационна мрежа в квартал „Кръстова вада - Изток“ в столичния район „Лозенец“, съобщават от Столична община.

Символичната първа копка се проведе в изпълнение на проект „Изграждане на ВиК инфраструктура в Столична община“. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз.

На събитието присъстваха д-р инж. Ангел Джоргов – зам.-кмет, направление „Обществено строителство“ в Столична община, инж. Петър Костов – директор дирекция „Строителство“ в Столична община, и г-н Константин Павлов – кмет на район „Лозенец”. Те подчертаха, че реализирането на обекта е от изключителна важност, за да бъде възможно отвеждането на отпадъчните води, както от кв. „Кръстова вада-изток“, така и от други, по-високо разположени територии. Новоизградената смесена канализационна мрежа ще е с обща дължина 1452 м, като към канализационната мрежа на Столична община ще бъдат присъединени 359 еквивалент жители.

Общата стойност на обекта кв. „Кръстова вада-изток“ е 2 710 920,00 лв. Срокът за изпълнение е 24 месеца.

Изграждането на модерна техническа инфраструктура е водещ приоритет на Столична община с оглед постигането на балансирана, качествена и устойчива жизнена среда.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Със специална церемония отбелязаха 25-годишнината на метрото в Со......

Софийското метро е безспорно успешен проект. Това е стратегически проект - и като мащаби, и като строителна дейност, зад...

Прочети още keyboard_arrow_right