Започна плащането на местните данъци и такси за 2020 г. в София

Започна плащането на местни данъци и такси

Снимка: Фейсбук

Местните данъци и такси в София могат да се плащат онлайн от днес, а от утре - в касите на районните данъчни отдели или по банков път. Срокът, в който може да се ползва 5% отстъпка за данък сгради и данък МПС е 30 април, при условие, че цялата дължима сума се внесе наведнъж. Това съобщава в социалната мрежа зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

До края на април е крайният срок и за първата вноска на такса битови отпадъци.
Ако плащате местните си данъци и такси на части, сроковете, в които това трябва да се направи, без да се начислява лихва за забавяне са:

- Данък недвижими имоти и данък МПС: 1 юли - първа вноска и 31 октомври - втора вноска.
- Такса битови отпадъци - четири вноски: 30 април, 1 юли, 30 септември и 30 ноември.

Плащането може да се извършва във всеки от 22-та данъчни отдела на Столична община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Всички каси разполагат и с ПОС устройства за плащане с дебитни или кредитни карти. Онлайн справки за дължимите местни налози и плащане може да се правят през страницата на Столична община, но собственикът трябва да има ПИН код, издаден от СО или ПИК от НАП.

Съобщенията за дължимите данъци и такси по данъчните партиди в Столична община ще бъдат отпечатани и разпратени до собствениците в следващите дни. Хората, които са се отказали от хартиени съобщения и са предоставили имейл, ще получат информация за местните си данъци и такси на електронната си поща.

Данъкът за МПС може да се плаща още от първите дни на годината. Както вече е известно СОС одобори увеличението на данък МПС, като мярка за подобряване на качеството на въздуха, и налогът за възмездно придобиване на имущество.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

София получи най-висок рейтинг „А“ за прозрачност и лидерство в д......

Само за година Столична община повиши своя рейтинг от „В-Управление” за 2018 г. до рейтинг „А-Лидери&r...

Прочети още keyboard_arrow_right