Започва първа сесия на Направление „Открито“ по Програмата "Навън"

Започва първа сесия на Направление „Открито“ по Програмата "Навън"

Снимка: Фейсбук

Приемат проектни предложения в направление „Открито“ на програмата „Навън“ за подкрепа на артистични намеси в градската среда през 2022 г., съобщават от Столична община. Това ще стане в периода от 1 до 22 ноември включително.

Ще бъдат финансирани до два проекта за реализация на творческите идеи с до 17 000лв. за всеки един, а произведенията ще бъдат разположени в парковото пространство около езерото в „Дружба 1“.

Новото направление е създадено с цел съвременното изкуство да стигне до публиката и в нетипични или слабо разработени терени на изкуството, представяйки временни художествени инсталации в градската среда.

Предложения могат да подадат визуални артисти, архитекти, дизайнери и други творци с опит в съвременното изкуство и изкуството в публичното пространство, без ограничения във възрастта. Могат да кандидатстват българи, а също така и чуждестранни граждани,които постоянно пребивават в страната.

Проектните предложения се приемат в деловодството на дирекция „Култура“ на пл. „Славейков“ №4, ет. 4, стая №409, в два екземпляра, както следва :

-1 на хартиен носител и 1 екземпляр на електронен носител.

Заявленията, които се изпратени по пощата, имейл и с куриер няма да бъдат приемани.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Столична община изпълни проект за намаляване на загубите от вода...

Столична община реализира пилотен проект за намаляване на загубите от вода в административни и промишлени обекти чрез ре...

Прочети още keyboard_arrow_right