Затварят за движение столичната ул. Чавдар Мутафов при бул. Филип Кутев

Затварят за движение столичната ул. Чавдар Мутафов при бул. Филип Кутев

Снимка: Столична община

"Във връзка с изграждането на пробива на бул. „Филип Кутев“ и пресичането му с ул. „Чавдар Мутафов“ от 5 юни до края на месец август ще бъде затворен за движение участъкът на ул. „Чавдар Мутафов“ при бул. „Филип Кутев“, каза зам.-кметът на Столична община Ангел Джоргов.

Улицата става тупикова и в двете посоки, като ще може да се стига до един от входовете на Зоологическата градина от "Симеоновско шосе", както и от "Витоша ВЕЦ – Симеоново", до мястото, където се пресичат изцяло новата част на булевард „Филип Кутев“ и ул. „Чавдар Мутафов“. Участъкът ще остане затворен за около три месеца.  

„Изграждаме изцяло нов булевард от ул. „Сребърна“ до кръстовището на "Симеоновско шосе" и „Г. М. Димитров“ с по три ленти в посока, с широки тротоари и велоалеи. Започнахме преди месец и половина и към момента  изкопно-насипните работи са с висок процент на изпълнение, голяма част от изграждането на новите инженерни мрежи – водопроводи, канали, улично осветление – също така вървят в срок и се надявам наесен отсечка от ул. „Сребърна“ до "Симеоновско шосе" да бъде готова" – посочи още Джоргов. Предстои да започне работа и в южното платно на бул. „Филип Кутев“ в отсечката от ул. “Сребърна“ до бул. „Черни връх“.

Бул. „Филип Кутев“ принадлежи към първостепенната улична мрежа и е част от третия градски ринг. Заедно с бул. „Тодор Каблешков“ осигурява връзката между бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“. Пробивът на булеварда е заложен в програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Изграждането на „Филип Кутев“ е от изключителна важност за подобряване на транспортната комуникация между южните квартали на София. С реализацията на новото трасе ще се постигне и пренасочване на транзитното движение от централната част на града, намаляване на трафика, както и намаляване на замърсяването на въздуха. 

 

Текст: Пресцентър Столична община

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 277 Гласове)
Общо гласували: 437 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ученици ще разказват за София в конкурс-обучение Работилница за т......

Стартира регистрацията на учениците за участие в ученическия конкурс-обучение „Работилница за творческо писане &nd...

Прочети още keyboard_arrow_right