Завърши грубият строеж на новия корпус към 35 СДЯ "Вълшебство" в "Триадица" (ВИДЕО/СНИМКИ)

photo_library
 • Завърши грубият строеж на новия корпус към 35 СДЯ "Вълшебство" в "Триадица

  Снимка: Фейсбук

 • Завърши грубият строеж на новия корпус към 35 СДЯ "Вълшебство" в "Триадица

  Снимка: Фейсбук

 • Завърши грубият строеж на новия корпус към 35 СДЯ "Вълшебство" в "Триадица

  Снимка: Фейсбук

Детското заведение ще е готово до есента, обещава зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов, който днес провери обекта

Бързо напредва изграждането на новия корпус към 35 СДЯ "Вълшебство" в кв. Стрелбище, район Триадица-Столична община. Сградата е построена и е приключил грубият строеж, съобщи зам.-кметът по здравеопазване на Московска 33 Дончо Барбалов.

Днес той бе на проверка и установи, че строителството е по график. Покрай сградата ще се изгради чистон нова канализация, тъй като старата е доста амортизирана и не може да поеме напора на вода на старата и нова сграда. Електронисталацията също е готова.

В новия корпус се предвижда да има помещения за още 4 нови групи деца, както и физкултурен салон. Според проекта, в двора на яслите ще има общо 8 детски площадки, за да може всяка група да си има свое място за игри навън.

Окончателното завършване на сградата за ясли е планувано да е през есента, въпреки закъснението на значително поскъпналите доставки на желязо и други строителни материали заради войната в Украйна.

СДЯ 35 "Вълшебство" е специализирана в ранната рехабилитация на деца с увреден слух и е единствената ясла с подобна дейност на територията на Столична община. Над 20 години екипът на детското заведение работи успешно с Центъра за ранна рехабилитация на деца с увреден слух и ползва услугите на техните дипломирани сурдопедагози.

През годините в яслата са създадени всички необходими условия за интеграция на децата с увреден слух, като те се отглеждат и възпитават в общи групи с чуващите им връстници.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Общинската администрация в София ще пести от ток и парно през зим......

Сградите на общинската администрация в София ще посрещнат зимата с по-слабо отопление. Икономията се налага заради висок...

Прочети още keyboard_arrow_right