Добротворци: Три момчета окосиха игрище и почистиха площадка в кв. "Бенковски" (ВИДЕО)

photo_library
 • Добротворци: Три момчета окосиха игрище и почистиха площадка в кв. "Бенковс

  Снимка: Фейсбук, Красимир Карагьозов

 • Добротворци: Три момчета окосиха игрище и почистиха площадка в кв. "Бенковс

  Снимка: Фейсбук

Искахме да играем и решихме да помогнем, казват новите лица на "Таралежите се раждат без бодли"

Култовият филм "Таралежите се раждат без бодли" вече има нови лица от столичния кв. Бенковски. Това са три момчета на 12 години, които между игрите и онлайн училището окосиха буренясало спортно игрище и около него в столичния кв. Бенковски, район Сердика.

Героите са Анджело, Александър и Радослав. Неразделните приятели хващат косачката на съседа и без много да му мислят премахват високата трева. Игрището е направено преди няколко години, но заради това, че не се поддържа се е превърнало в място само за разходка на домашни любимци.

И вместо да се руши и превръща в сметище трите момчета го съживяват. Преди два дни в квартала те спасяват игрището. Видеото и снимката бе публикувана от Красимир Карагьозов. Именно негова е косачката. Слязъл пред блока с машината, децата сами поискали да окосят тревата. И тримата Анджело, Александър и Радослав се редували да косят, когато единият се измори, дригият го сменя.

Родителите и на тримата разбират за доброто дело на наследниците им от фейсбук. "Никой не ги е карал", категорични са родителите. "Искахме да играем и решихме да помогнем", казва Александър.

Той е известен сред връстниците си като Александър Разбивача, на 12 години е и учи в VIа клас на 60 училище "Кирил и Методий". Любимите му предмети са информационни технологии , предприемачество, изобразително изкуство и физическо.

Анджело е в VI клас и учи в 48 ОУ "Йосиф Ковачев". Любимите му предмети са български език и литература, технологии и предприемачество. Най-малкия сред тях е Радослав, четвъртокласник в 60 училище "Кирил и Методий". Тримата отдавна са приятели, но вместо пакости момчета правят добри дела. След косенето във вторник днес сутринта почистиха и детската площадка, на която искат да играят. 

"Чувствам се обнадежден", написа авторът на видеото Красимир. Спортното игрище е в близост до кафе Оазиса в "Бенковски" и е забравено от Бога и от районното кметство. След като не е окосено, то със сигурност и тревните площи не са обработени срещу кърлежи и други гадини.

Децата обаче не чакат община, кметове, чиновници и работници. Грабват косачката и сами си косят. В съседство до игрището има и детска площадка. Днес те направиха оборка и са изчистиха боклуците. А веднага след това продължиха с игрите.

За възпитание, училище, семейство, рискове и социална система няма да говорим, защото свършеното от новите Таралежи е достатъчно красноречиво. А родителите, те просто трябва да са горди с достойните си и отговорни наследници!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (38%, 119 Гласове)
 • На време (15%, 48 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (17%, 53 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (25%, 79 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 11 Гласове)
Общо гласували: 310 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Различните" деца на България ще се усмихват в метрото...

Портрети от проекта "Различните деца на България" ще бъдат поставени на станциите в софийската метро. За това съобщи съз...

Прочети още keyboard_arrow_right