Два екипа превръщат Перловската и Владайска реки в места за спорт и отдих

Два екипа превръщат Перловската и Владайска реки в места за спорт и отдих

Снимка: "Работилница: Реките на София",

Вече започнаха срещите от "Работилница: Реките на София", част от дългосрочната инициатива на Фондация "Колективът". Основната цел на фондацията е превръщане на столичните реки в приятни места за спорт, отдих и култура. Чрез публична покана работилницата събра два мултидисциплинарни екипа, за да създадат проекти за трайното преобразяване на две централни точки от Перловска и Владайска река. Екипите включват талантливи и креативни специалисти с богат опит в трансформацията на градско пространство, натрупан в България и чужбина.
 
Екип Перловска река включва двама архитекти, урбанист,  ландшафтен архитект, криейтив директор и мениджър събития,, които заедно ще работят  по проект за облагородяване на реката в участъка около Национален стадион Васил Левски. 
Екип Владайска река разполага с архитект, инженер и урбанист, хидроинженер, ландшафтен архитект, треньор по дизайн мислене и културен мениджър, които ще работят по проект за създаване на трайна намеса в коритото на Владайска река в участъка на Лъвов мост. 
 
Същинската програма на работилницата започва с официално откриване с Facebook live събитие в 10 часа в петък, 22 януари, и продължава до края на месеца, когато двата екипа трябва да представят своите проекти. В процеса на работа експертите ще могат да се консултират и с еколог, ландшафтен архитект и ВиК инженер от екипа на Софияплан, които отговарят за стратегическото и пространствено планиране на Столична община. Финалните резултати ще бъдат съгласувани с главния архитект на София Здравко Здравков, след което ще продължи работата по финализирането и фондонабирането за реализацията им. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

БНТ с празничен спектакъл „Честита свобода!“...

 Българската национална телевизия е подготвила празничен спектакъл - „Честита свобода!“ по случай нацио...

Прочети още keyboard_arrow_right