Хора с интелектуално затруднение от "Светове" дариха "първа линия" с подаръци за Великден

Хора с интелектуално затруднение от "Светове" дариха "първа линия" с подаръ

Снимка: mariasworld.org

Сувенирите бяха изработени с помощта на партньорите от "Робeрт Бош"

Хора с интелектуално затруднение от фондация "Светът на Мария", но с големи и добри сърца направиха Великденски подарък на хората от "първа линия" за Великден. Ден преди празниците те благодарят на всички, които "очи в очи" се борят с епидемията от COVID-19.

Заедно с техните приятели и партньори "Робeрт Бош", момчета и момичета в Дневен център „Светове“ зарадваха с ръчно изработени сувенири 100 доброволци към Социалния патронаж на Столична община, 30 лекари и 34 медицински сестри, които се грижат за болни от корона вирус в отделенията „Реанимация“, „Пулмология“, „Инфекциозни болести“ на Болница Св. Анна.

Лекарите и медицинските сестри получиха поименни картички с текст: "Благодарим Ви за отдадеността и грижата в тази толкова трудна ситуация! Благодарение на Вас, всеки болен получава най-доброто лечение и здравна грижа. Това е достойна постъпка на достойни хора. С радост Ви поднасяме този подарък, изработен от младите хора с интелектуални затруднения в Дневен център „Светове“ на фондация „Светът на Мария“, като знак на уважение и признателност за Вашата благородна мисия!"

От фондация "Светът на Мария" споделиха пожеланията за здраве, сили и всичко много скоро да бъде отново наред! "Желаем Ви светъл Великден!", пожелаха на хората от "първа линия".

Благодарим на лекарите от „Инфекциозно отделение“:
д-р Петров, д-р Русинова, д-р Николова, д-р Панчев, д-р Новоселски, д-р Ройдев, д-р Бойчев, д-р Аксентиева; „Реанимация“: д-р Станоевски, д-р Николов, д-р Кузманов, д-р Ива Политова, д-р Фатме Ахмет, д-р Димитър Милутинов, д-р Динков, д-р Кристиян Стефанов, д-р Христина Заекова, д-р Мариян Стефанов, д-р Василева, д-р Пантос, д-р Таиров; „Пулмология“: д-р Евгения Дамеска, д-р Богдан Пенев, д-р Радка Гергизова, д-р Дориана Димитрова, д-р Елеонора Стаменова, д-р Валери Цветанова; д-р Екатерина Величкова, д-р Дарина Шиклова, д-р Мариана Костадинова, д-р Цветелина Кунова.

За всеки от стоте доброволци на Столична община, които се грижат за възрастни и самотни хора бе изработен и подготвен малък подарък и картичка с текст: Скъпи доброволци, Вие рискувате здравето си, за да помагате! Благодарение на Вас, възрастни, безпомощни и болни хора, които не могат да излизат, получават най-необходимото. Това е достойна постъпка на достойни хора!

В България има 46 000 души с интелектуални затруднения, от тях 8000 живеят в София. Мисията на фондация "Светът на Мария" и Дневен център "Светове" е да подобри качеството на живот на хората с интелектуални затруднения и техните семейства, както и да подпомага личностната им реализация чрез осигуряване на достъп до качествени услуги, развиващо обучение и подходяща трудова заетост.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (40%, 166 Гласове)
 • На време (13%, 53 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 76 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 108 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 15 Гласове)
Общо гласували: 418 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЧРД на общинския съветник Веселин Калановски...

С поздравления за здраве и успех започна първата за 2021 година сесия на Столичния общински съвет към рожденика Веселин ...

Прочети още keyboard_arrow_right