От началото на 2021 над 220 сключени брака в ритуалните зали на Столична община

От началото на 2021 над 220 сключени брака в ритуалните зали на Столична об

Снимка: Столична община

Столичните зали имат ритуал за "сребърна" и 4зратна" сватба

В международната Седмица на брака Столичната община развива онлайн услугите за сватбената церемония. Вдъхновени от дългогодишните обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и подпомагане на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак Столичната община прави сайта на Столичния дом за радостни обреди по привлекателен и по достъпен за младоженците.

От началото на 2021 г. в Столичните ритуални зали са извършени над 220 бракосъчетания. Aнализът на подадените заявления показва увеличаващ се интерес за сключване на брак, затова общината взе решение за надграждане на услугата.

Изборът на дата за сключване на граждански брак е една от първите и основни стъпки към бракосъчетанието. Административните процедури, които е необходимо младоженците да извършат в тази насока, са свързани с посещаване на обредните зали понякога нееднократно. Още през 2015 г. Столичната община стартира електронно заявяване за резервация на ритуална зала, но услугата преминаваше през администрацията до Столичния дом за радостни обреди.

За да направи избора на дата едно приятно занимание за младоженците и техните близки, Столична община обновява сайта на Дома за радостни обреди, който ще даде възможност за преглед на календар и онлайн резервация на ритуална зала за сватбения ден, богата галерия от снимки на залите, важна информация за младоженците, допълнителни услуги за озвучаване на ритуала, сваляне на декларации за сключване на граждански брак директно от сайта и много други. Тази промяна е съобразена и със сложната обстановка, в която се оказа света, и въведените противоепидемични мерки.

В чест на Седмицата на брака и  празника на влюбените новите онлайн възможности на сайта на Дома за радостни обреди ще бъдат пуснати на 14 февруари.

Столичните домове вече имат ритуали за "сребърна" и "златна" сватба, както и за именуване на дете, а за предстоящо тържествено сключване на брак пускат безплатна покана и на официалния си сайт sofia-svatbi.info.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гората.бг дарява 14 000 дръвчета на София и софиянци...

Гората.бг дарява 14 000 дръвчета за засаждане и в София. Кампанията е в цялата страна, а в събота и в столицата. Др...

Прочети още keyboard_arrow_right