Самодейни народни танци пречат на постановките на Народния театър

photo_library
 • Хора пред Народиня театър

  Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

 • Хора пред Народиня театър

  Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

 • Хора пред Народния театър

  Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Звукът влиза в голямата и камерната зала на храма на Мелпомена, ритмите завършвали и с чалга, коментира директорът Мариус Донкин

Не сме против хората и ръченицата, но пространството пред Народния театър не е подходящото място. Това коментира директорът на Народния театър Мариус Донкин пред БНТ. Събирането на хора и фолклорните танци вече са част от гардския пейзаж на столицата.

Вероятно не са организирани, но спонтанно много хора се събират в почивните дни пред Народния театър "Иван Вазов". И тази неделя вечерта не беше изключение. Отното десетки се струпаха и българският флаг се развя начело на дълго народно хоро, видя Столица.bg. 

От това обаче има и недоволни хора, защото според тях така се пречи на постановките, които се играят в храма на Мелпомена. Пречат на работата ни, категоричен е и директорът на театъра Мариус Донкин.

 

"Не сме срещу спонтанното желание да се играе ръченица и хора, както не сме и срещу хората, които го правят. Няма човек по света, който да не е възхитен от нашия фолклор. Въпросът е, че мястото на окето се прави това не е подходящото, коментира Донкин.

Той обяснява, че звукът от фолклорната музика влиза в голямата зала на театъра, а също и в камерната зала, която е под повърхността на земята. "Пречи ни, повярвайте. Нашият труд никак не е лек. Не е удобно и за зрителите, които не могат да се отдадат на това, което правим, аргументира се директорът на Народния театър.

Другият проблем би, че посетителите на Народния театър трудно минавали пред пространството, където се вият хора и ръценици. Накрая млади хора пускали и чалга и чествали с викове и крясъци завършването на училище, разказа още Мариус Донкин.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Юлиан Вергов от 30 октомври отново облича лекарската престилка...

Юлиан Вергов отново облича лекарската престилка, но не заради доцент Банков от "Откраднат живот", а за новия български...

Прочети още keyboard_arrow_right