Шеф Васил Апостолов – човекът, който твори кулинарни вълшебства в ресторант My Choice в полите на Витоша

photo_library
  • Шеф Васил Апостолов – човекът, който твори кулинарни вълшебства в ресторант

    Снимка: MyChoice

  • Шеф Васил Апостолов – човекът, който твори кулинарни вълшебства в ресторант

    Снимка: Фантастико

  • Шеф Васил Апостолов – човекът, който твори кулинарни вълшебства в ресторант

    Снимка: Фантастико

  • Шеф Васил Апостолов – човекът, който твори кулинарни вълшебства в ресторант

    Снимка: Фантастико

  • Шеф Васил Апостолов – човекът, който твори кулинарни вълшебства в ресторант

    Снимка: Фантастико

Васил Апостолов започва кариерата си като барман, но съдбата му е отредила друго професионално развитие. Кулинарното му пътешествие започва в кухнята на петзвезден хотел в София.

„Започнах буквално от нулата. Започнах от мивката“, спомня си днес главният готвач. Бил е стюард, след това е извършвал всякакви подготвителни дейности в кухнята, бил е шеф на станция сосове, водач на смяня в ресторант. Има невероятния късмет да се учи от топ готвача Йеспер Ларсен – един от кулинарните експерти в кухнята на датската кралица. През 2006-та поема ресторант MyChoice в столичния квартал „Симеоново“.

 

Извънредното положение заради коронавируса изправя екипа на шеф Васил Апостолов пред изпитание. Но вместо да губят кураж, разработват ново меню заедно с консултанта Виктор Тонков, завършил университета на Пол Бокюз във Франция. Ден след ден двамата експериментират и доусъвършенстват рецептите.

„Създаваме модерна европейска кухня, но през призмата на здравословното хранене“, споделя шеф Васил Апостолов. Подбират се качествени съставки, а за децата е разработено специално меню със здравословни предложения. Сред първите, опитали новите ястия в MyChoice в кв. „Симеоново“, е проф. д-р Иво Петров. А гостите на първото градинско парти за сезона бяха впечатлени от изискан кетъринг, какъвто екипът на шеф Апостолов може да приготви за всяко лично или корпоративно парти.

Елегантната и безупречно поддържана градина на ресторанта от години събира най-съкровени емоции - незабравими сватбени церемонии, детски празници, романтични срещи. Запазената марка на уикендите е барбекюто.

 

Шеф Васил Апостолов е двигателят и в кухнята на ресторант MyChoice в JoyStation, „Студентски град“. Там отново задоволява и най-взискателните вкусове. Вярва, че „За да готвиш добре, трябва да готвиш със сърце! Добрата храна винаги прави хората по-добри и по-щастливи.“

Сега шеф Апостолов посреща гости в напълно обновения ресторант MyChoice в кв. „Симеоново“. Модерен дизайн, уют и меню с много изкушения очакват клиентите на ресторанта. За радост на целия екип, страхотната градина в полите на Витоша вече посреща посетители.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
  • На разстояние (40%, 169 Гласове)
  • На време (13%, 55 Гласове)
  • И двете (разстояние и време) (18%, 78 Гласове)
  • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 110 Гласове)
  • Не мога да преценя (4%, 15 Гласове)
Общо гласували: 427 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2.19386
  • USD
    1.72594
  • CAD
    1.30991
  • CHF
    1.72731
  • JPY
    1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Два екипа превръщат Перловската и Владайска реки в места за спорт......

Вече започнаха срещите от "Работилница: Реките на София", част от дългосрочната инициатива на Фондация "Колективът". Осн...

Прочети още keyboard_arrow_right