След центъра графити артистите от Sofia Graffiti Tour влизат в столичните квартали

След центъра графити артистите от Sofia Graffiti Tour влизат в столичните к

Снимка: Фейсбук, Sofia Graffiti Tour

Графити артистите от Sofia Graffiti Tour излизат извън центъра на София с мащабни проекти. Целта е чрез графити и стрийт арт, крайните квартали да променят визията си, съобщи Радио София. През 2021 г. стартира проектът на фасадата на общинската администрация в район "Връбница".

Новият графит на фасадата на 61 ОУ също е част от проекта и има обучителен характер - екологичен. На сградата на училището има диви животни от изчезващи и защитени видове.

„Училището е разположено на голям булевард, с поток с много коли и деца. Тази година поканихме колектива на „140 идеи“. Те са едни от първите български графити артисти, които започват да създават много мащабни стенописи. Още през 2011 г. започнаха да рисуват цели фасади и може да се каже, че се специализират в темата за опазването на околната среда“, казва пред Радио София Цветан Бизев.

Според него София вече има традиции в създаването на големи стенописи, както в централната част, така и в кварталите. Един от най-старите столични графити в квартал, станал емблематичен, е в Люлин 8 - блокът с розата, в близост до 56 училище.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичният зоопарк участва в програма за опазване на застрашените......

Софийският зоопарк участва в Европейската програма за застрашени видове (ЕEP) на международната организация ЕАЗА (Europe...

Прочети още keyboard_arrow_right