Ябълките са любимото лакомство на Канчо и Кана в Софийския зоопарк (ВИДЕО)

Ябълките са любимото лакомство на семейство антилопи кана в Софийския зоопа

Снимка: You Tube

Семейството антилопи кана имат две деца и мъжкият сериозно ги пази, дори и когато им дават любима храна

Парченце ябълка е най-голямото изкушение и любимо лакомство за семейството антилопи в Софийския зоопарк. В столицата деца и възрастни се радват от забавните семейство антилопи кана.

Тази порода антилопи, които живеят в столичната зоологическа градина, са най-едрите в света и ги наричат още конски антилопи. Срещат се на юг в Африка, в Сахара, в саваните и полупустините, обясниха от Софийския зоопарк.

Мъжкият достига до мощните 600 кг и също като женските имат рога, но при мъжкия те са с внушителни размери.

Софийското семейство антилопи - Канчо и Кана, се увеличават и имат 2 деца, живеят заедно с тях в ограждението на сектор "Тревопасни животни" в зоопарка. Едното им дете се роди в края на миналата година, а първото през 2019.

Ежедневно антилопите се хранят със сено и фураж, но любимото им лакомство е ябълки. единствено гледачът им може да да ги зарадва с парче ябълка и то през мрежата. още надушването на плода и антилопите се приближават за поредната кулинарна наслада.

Влизането при тех не е препоръчително дори и от очвекът, които ги гледа и храни. Мъжкият винаги е подозрителен и постоянно охранява и своето семейство, а при заплаха използва впечатляващо големите си рога. Та дори и с лакомства антилопите се хранят през ограда.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Храна от посетители едва не уби сурикат в зоопарка в София...

Храна от посетители за малко да убие малко суриктаче в зоологическата градина в София. За проблема и спасяването на живо...

Прочети още keyboard_arrow_right