Pharmacy & Healthcare Digital Summit ще представи данните и иновациите във фармацевтичния сектор за 2023

Pharmacy & Healthcare Digital Summit

Снимка: Pharmacy & Healthcare Digital Summit

Кризата, породена от коронавируса в началото на 2020 г., доведе до сериозни трусове в икономиката, вкл. и във фармацевтичния сектор. Това доведе до пренареждане на приоритетите и сериозно технологично развитие.

С избухването на войната, резкият ръст на инфлацията и ръстът на вирусните инфекции след COVID секторът се изправи пред още предизвикателства, вкл. да удовлетвори засиленото търсене на лекарства и да преодолее недостига на ключови медикаменти навсякъде по света.

Хората очакват равен достъп до безопасни, модерни и финансово достъпни терапии. Това превръща фармацевтичния сектор в един от най-важните за икономиката, инвестициите и разработването и приложението на иновации.

Фармацевтичната индустрия допринася с над 530 млрд. щатски долара . брутна добавена стойност към световния брутен вътрешен продукт (БВП). През последните две десетилетия стойността на търгуваните в световен мащаб фармацевтични вещества и продукти е нараснала шест пъти, от 113 млрд. щатски долара през 2000 г. до 629 млрд. долара през 2019 г., според данни, публикувани в доклада „Фармацевтичната индустрия в България“, изготвен от Институт за икономическа политика по покана на Германо-Българската индустриално-търговска камара и по възложение на фондация „Конрад Аденауер“.

За сектора вече не само развитието на цифровите технологии е важно, но и на различните специални терапии, приложението на Big Data и изкуствения интелект, подобряването на достъпа и бързото разпространение на нови лекарства и терапии, както и изграждането на персонализираната медицина като път за трансформация на целия медицински сектор.

На 18 април в Интер Експо Център ще се проведе форумът Pharmacy & Healthcare Digital Summit, организиран от сп. Enterprise.

Експерти от фармацевтичния сектор ще представят тенденциите и иновациите в сектора и напредъкът в дигиталната стратегия за модернизиране на здравеопазването, фармацията и здравните услуги.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът Йорданка Фандъкова на празника на София: Вие бяхте моят ге......

Кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави всички граждани и гости на столицата по случай празника на града и им благод...

Прочети още keyboard_arrow_right