Организират второ издание на „Училище за хуманност“ в София

Училище

Снимка: БЧК

За световният ден на Червения кръст и Червения полумесец, Българският Червен кръст (БЧК) организира второ издание на „Училище за хуманност“. То ще се проведе на 8 май от 13 часа в Мултидисциплинарното пространство ДНК в НДК.
Събитието ще предизвика сетивата, емоциите и ума у хората, то ще предостави пространство, в което свободно и вдъхновено ще отговори по темите, по които обикновено не смеем – освен анонимно и онлайн.

В училището има място за различни видове смелост, като смелостта да чуеш истинската история на човека зад обобщения медиен образ – тъжна, смешна клиширана или изненадваща; смелостта да видиш нещата, от които обичайно старателно отвръщаш поглед или отбягваш; смелостта да споделиш собствената си история; смелостта наистина да кажеш какво мислиш – и смелостта да приемеш, че някой друг не мисли като теб“, казват още от БЧК.

По време на обучението участниците ще се опитът да се поставят на мястото на представители на различни уязвими групи –незрящимигранти и др. Така те ще имат възможността да се докоснат до тяхното ежедневие, всички истории и мнения, които ще бъдат споделени, ще бъдат обединени в онлайн книга на хуманността.

На събитието ще присъстват акад. Христо Григоров, д-р х.к. – председател на БЧК, проф. Красимир Гигов – генерален директор на БЧК, Огнян Златев – ръководител на офиса на Европейската комисия в България, представители на дипломатически мисии, доброволци и ръководители на БМЧК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Доброволна инициатива на столични духовници в COVID отделения...

Отделът "Милосърдие и благотворителност" при Софийската митрополия е организирал с благословията на българския патриарх ...

Прочети още keyboard_arrow_right