Публична дискусия на тема „Младите и демокрацията“ с участието на министри и представители на организации

Студентски съвет към СУ

Снимка: Студентски съвет към СУ

Студентски клуб на политолога, съвместно с Европейска младежка карта и Студентски съвет при Софийски университет „Св. Климент Охридски“, организира публична дискусия на тема „Младите и демокрацията“. Събитието ще се проведе на 12.05.2022 г. (четвъртък) в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Вратите ще бъдат отворени в 16:30 часа за посрещане на гостите, а дискусията ще стартира минути преди 17:00 часа. Като говорители в събитието ще вземат участие министри и други представители на министерства, а официални гости ще бъдат членове на младежки и студентски организации.

Идеята за публичната дискусия „Младите и демокрацията“ се поражда от обявяването на 2022 г. за Европейска година на младежта. В контекста на тази своя инициатива Европейската комисия подчертава намерението си да насърчи младите хора да бъдат активни граждани и да вземат участие в осъществяването на положителна промяна в социалното и политическото пространство. Според организаторите на събитието „Младите и демокрацията“, е нужен активен диалог между младото поколение и демократичните институции с цел да се окуражат ангажираността и визията на младите хора в България за изграждането на едно по-добро бъдеще.

Покани за участие в дискусията са отправени към министрите на младежта и спорта, образованието и науката, културата, здравеопазването, външните работи, околната среда и водите, труда и социалната политика. До момента потвърдилите говорители са:

 • Борислав Сандов, заместник министър-председател по климатични въпроси и министър на околната среда и водите;
 • Николай Денков, министър на образованието и науката;
 • Димитър Димитров, съветник в политическия кабинет на Министерство на външните работи;
 • Цветан Спасов, ръководител на Управляващия орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“ към Министерство на труда и социалната политика.

Всеки говорител ще представи изложение по темата за ролята на младото поколение в развитието на демократичните процеси, след което ще се проведе дискусия по различните гледни точки и подходи за осъществяване на комуникацията между институциите и младите хора. В края на дискусията гостите ще имат възможността да отправят своите въпроси към говорителите и да се включат активно с предложения и идеи.

Модератор на публичната дискусия ще бъде Веселин Илиев, един от основателите на Национален младежки форум и негов първи председател.

За участие в събитието е необходимо да се попълни кратката регистрационна форма

За организаторите:

Студентски клуб на политолога (СКП) е учреден на 28.03.2008 г. като доброволческа организация на младежи, изучаващи политология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Част от целите на организацията са свързани със стремежа за получаване на по-добра квалификация по теми, свързани със специалността. В рамките на своята дейност клубът реализира общественополезни проекти и инициативи, научно-образователни и научно-приложни програми, форуми и други формати по проблеми, свързани с политологията. Повече информация за СКП ще откриете на интернет страницата на организацията, както и в социалните мрежи Facebook и Instagram.

Eвропейска младежка карта (European Youth Card) e карта за младежи, която предлага голям брой преференции за културни обекти, пътуване, настаняване, пазаруване и услуги в 36 държави в Европа. Притежателите на картата ползват над 1000 преференции в България в разнообразни области - забавления, пазаруване, комуникации и услуги. В чужбина EYC включва отстъпки в около 50 000 европейски обекта, сред които музеи, исторически и културни забележителности, галерии и кина.

Студентският съвет при Софийски университет “Св. Климент Охридски” (СС) е организация, съществуваща по Закона за висшето образование и финансирана от бюджета на Софийски университет "Св. Климент Охридски". Членове на СС са 52 студенти и 8 докторанти. Всички те се избират пряко от студентите на Софийски университет, като всеки факултет, в зависимост от броя учащи, разполага с различен брой представители. Основната цел на съществуване на тази организация е да бъде в помощ на студентите и докторантите. Всеки може да се обърне към СС за съвет или помощ в рамките на неговите компетенции.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (12%, 110 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (87%, 802 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 14 Гласове)
Общо гласували: 926 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Луксът винаги е на мода – Автосалон София 2022 ще зарадва публика......

За най-заможната прослойка от световното население кризите или нямат значение, или дори увеличават богатството й –...

Прочети още keyboard_arrow_right