Тема: автомобили

comment 0
visibility 2063
Полиция

19-годишни потрошиха 30 автомобила в Младост 2

30 автомобила са изпотрошени в столичния "Младост" 2 тази нощ. До момента са задържани някои от извършителите - две 19-годишни момчета. Те са установени и арестувани от столични полицаи. В 5.10 часа сутринта граждани са подали сигнал на тел. 112. При бързите действия на полицията момчетат са задържани. По първоначална информация големи щети са нанесени на 30 автомобила. Огледите продължават и след това ще се оценява стойността на щетите. Работата на полицията продължава за установяване и на други участници в деянието, съобщават от МВР.

comment 0
visibility 1053
трафик и задръстване на бул. Дондуков

60% от работещите в София се придвижват с коли

Много голяма част от софиянци предпочитат да пътуват към работното си място с личните си автомобили. Над 416 хиляди пътуват сами в колата си, сочат данни от проучване на инициативите "Визия за София" и "Зелена София" на Столичната община сред служители и работодатели в големи фирми. По официални данни на Националния статистически институт повече от 60% от общо 694 800 работещи, се придвижват с автомобили. Собствена кола ползват 90% от тях.Основните причини, поради които гражданите избират личните си превозни средства вместо градския транспорт, са две - комфорт и време. Малко над една четвърт от интервюираните посочват, че това е най-бързият начин за придвижване. Вторият фактор, които посочват, е липсата на удобен градски транспорт по съответния маршрут. Столичани предпочитат обществения транспорт, ако трябва да пътуват над 10 км. Най-предпочитан е автобусният превоз, след него се нареждат трамваите. Метрото също е предпочитано, но трасетата все още не достигат до всички райони на града.Между 7 и 10 км. пътуват около една пета от участниците в анкетата. За 27%, разстоянието до работното място е между 10 и 20 км. Средното времетраене на пътуването е между половин и един час. Над час отнема стигането до работа на 10% от анкетираните. Споделено пътуване с автомобил предпочитат не малка част от младите хора, предимно след приключване на работния ден. Според изводите на проучването обаче това не облекчава трафика, а по-скоро градския транспорт. Участниците в проучването не са настроени много положително към карането на велосипед в столицата. Причината е, че все още няма удобна система от велоалеи, според тях. 

comment 0
visibility 1648
Паркиране на тротоара пред бл. 329 в Красна поляна

Столичен инспекторат наложи 23 глоби за паркиране в Красна поляна

Служители на Столичния инспекторат наложиха 23 санкции за неправилно паркиране вчера в район Красна поляна. Почти половината от тях - 12, са на живеещи в блок 329. Това съобщи пред Нова телевизия началникът на инспектората в Красна поляна Владимир Петров. Причината за глобите е неправилно паркиране. Потърпевшите от бл. 329 пък са недоволни и обвиниха инспекторите, че налагали наказания избирателно. Протоколи за нарушение са съставени на собствениците на леки коли, които са били паркирани на тротоара през жилищната сграда. Същевременно с това предсатвителите на Столичния инспекторат били пропуснали паркираните в зелени площи автомобили. Не можем едновременно на всички да наложим санкции, обяви началникът наиспекторите в района. Единият от жителите на блока има две санкции, съставени на 2 и 3 януари. "Този тротоар е неизползваем, защото е между двата входа. Да променят тротоара", неволства единият от нарушителите. 

Реклама
comment 0
visibility 1025
Задръстване по ул. Сребърна и около Парадайс

Задръстване около Парадайс и по ул. Сребърна

Задръстванията в София продължават, въпреки че голямото изнасяне от столицата започна от вчера. Километрични колони от автомобили има все още в района на мол Парадайс, по бул. "Черни връх" и по ул. Сребърна, оплакаха се в социалната мрежа шофьори. Около мола на "Черни връх" и "Сребърна" движението е блокирано, предупредиха те. "Моладжии", коментира възмутен шофьор. Движението ще намелее днес в по-късните часове, когато от София ще изнесат и пазаруващите пришълци.От утре в столицата ще бъде спокойно и супер приятно да се движим с автомобилите си, прогнозират столичани. Тази сутрин от Столична община обявиха безплатно паркиране на буферните паркинги на метрото заради завишените норми на замърсяване на въздуха. Целта бе гражданите да ползват градския транспорт и да оставят личните си автомобили.

comment 0
visibility 432
Пътна полиция

200 000 автомобила ще напуснат столицата за празниците

Около 200 000 автомобила напускат София за празниците, съобщават от Пътна полиция. Движението на камионите над 12 тона ще бъде ограничено заради засиления трафик днес и утре, както и на 1 януари 2019 г. Министерството на вътрешните работи пуска допълнителни екипи на КАТ по пътищата.  Както Столица.bg информира по-рано, ще бъдат спрени ремонтите по някои от основните пътни направления. Движението ще бъде реверсивно по една от най-натоварените точки на магистрала „Тракия“ – 14-и километър. Ще бъдат обособени две ленти в посока Бургас и една посока София, в края на празниците ще бъде обратното - две в посока София и една към Бургас. Още от обяд Пътна полиция ще подпомага излизането на автомобилите. Това каза инспектор Петър Соколов от Главна дирекция „Национална полиция“ на брифинг за мерките, които се предприемат за облекчаване на трафика по време на празниците. На изходите на столицата и на другите големи градове се очакват най-сериозните струпвания. Вижте още: КАТ вади цялата техника за контрол на скоростта на колите преди голямото пътуване