Тема: район Красно село

comment 0
visibility 1036
Нов жилищен комплекс в район Красно село

Нов комплекс в "Красно село" ще има 20 000 кв. м зелени площи

Започва строителството на поредния жилищен комплекс в близост до метрото в столицата. Вече вървят изкопните дейности на сградите в paйoн нa "Kpacнo ceлo". Koмплeĸcът Nоvе Ноmеѕ  е oт зaтвopeн тип и щке изникне върху терен до кръстовището на бул. "Цap Бopиc ІІІ" и "Гoцe Дeлчeв", до новата метростанция от третия метролъч. Комплексът е въpxy 27 дĸa, на бивш тepeн нa "Бaлĸaнĸap". Разрешителното за строеж е издадено преди дни и вече стартира реализацията на проекта. Инвecтитop e нoвa ĸoмпaния, cвъpзaнa c "Hoвe Xoлдинг" AД нa пoпyляpния бизнecмeн Bacил Бoжĸoв, съобщава money.bg. Проектът е за 85 млн. лв. и ще бъде завършен пpeз 2022 г. Предвиждат се 14 сгради с над 550 апартамента, магазини, офиси, ресторанти общо РЗП 58 000 кв. м. Комплексът ще има 700 паркоместа и падземен гараж на две нива. Парковете и зелените площи в Nоvе Ноmеѕ ще са над 20 000 ĸв. м, ще има  места зa oтдиx с пeщexoдни aлeи, дeтcĸи плoщaдĸи, cyx фoнтaн, пeйĸи и бeceдĸи. Цената на свадратен метър жилищна площ започват от 750 eвpo и дocтигaт дo 1400 eвpo нa ĸв. м, според Luхіmmо Fіnеѕt Еѕtаtеѕ, ĸoятo вече пpeдлaгa имoтитe. Около комплекса има добра инфраструктура и транспорт, а изгледът ще е към Витоша.

comment 0
visibility 1291
Карта на детски площадки в Красно село

Колко детски площадки има в район "Красно село"

Какво е състоянието на две новоизградени и една ремонтирана детска площадка в район Красно село, питат от Сдружение Безопасни детски площадки. От организацията искат да знаят има ли и други места за малчуганите, които се нуждает от обновяване. Цялата информация те ще я обобщат заедно с другите райони на Столична община. Това, което се знае до момента е, че в Красно село през 2016 г. са изградени 2 нови площадки - пред бл. 129 в кв. Хиподрума и бл. 5 в кв. Бели брези. Ремонтирана е една площадка, изградена 7 години по-рано, тази при бл. 11 в кв. Борово. Стойността на договора е за 50 хил. лв. за трите пространства. ъоръженията за двете нови площадки са на Импресия. Гаранцията за съоръженията е 2 години. След броени дни от Сдружение Безопасни детски площадки имат среща с районния кмет Христо Апосотолов. В края на 2019 г. от организацията поискаха на определени места да се поставт антипаркинг колчета, за да се освободят тротоарите. От кметството им обясниха, че ако си платят може да се поставят кашпи или колчета. Миналага година, през октомври от Сдружението реализираха успешно инициативата да се освободят тротоарите от автомобили. Те получиха подкрепата на администрацията в някои райони като Надежда и Триадица. В кв. Стрелбище веднага се усети промяната на свободно придвижване по тротоарите на пешеходци и майки с колички.

comment 0
visibility 740
ОКИ Дом на културата Красно село

Музикални таланти изнасят концерт "Струни и клавиши" в ОКИ Красно село

Млади талантливи музиканти ще изнесат концерт "Струни и клавиши" в ОКИ Красно село. Децата от школите по пиано и китара ще покажат таланта си на 11 януари в петък от 18 ч. в културния център.  Младите дарования са възпитаници на школите по пиано и китара към НЧ „Хр. Смирненски – 1945" и НЧ „Р. Алексиев – 1947”. Входът за концерта е свободен. Залата вероятно ще бъде препълнена от родители и приятели, както търсачи на музикални таланти.