Тема: акт

comment 0
visibility 389
смесване на отпадъци

Санкционираха управител на магазин в Слатина за смесване на отпадъци

Инспектори от район „Слатина“ съставиха акт на управител на магазин за смесване на отпадъци от опаковки с битови отпадъци. Нарушението е направено пред очите на проверяващите, малко преди да бъдат обслужени контейнерите на ул. "Стоил войвода" и "Попова шапка". Управителят е санкциониран според Наредба за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на СО.

comment 0
visibility 4496
Съставиха акт на ПроМаркет за стоки и отпадъци на тротоара в Лозенец

Съставиха акт на ПроМаркет за стоки и отпадъци на тротоара в Лозенец

Хранителната верига ПроМаркет бе санкционирана от служители на Столичен инспекторат и е съставен акт. Днес представителите на контролиращия орган на Столична община са установили нарушение на мерките, които са въведени заради коронавируса, от страна на търговсикя обект в столичния Лозенец. При извънредно строгият контрол, който се налага за опазване на здравето на всички и налагане на самодисциплина, търговски обект на  ПроМаркет на ул. Вишнева  12 си позволи да съхранява стоки и отпадъци на тротоара на открито, съобщиха от Столичен инспекторат. При обход на територията на район Лозенец инспекторите установили, че пред магазина за хранителни стоки се съхраняват хранителни стоки, кашони и др.  

comment 0
visibility 334
метро

Строители на метрото отнесоха глоба заради мръсен камион

Строители на третия метродиаметър бяха глобени заради камион с непочистена ходова част. Машината е замърсила участъци от булевард "Васил Левски" и "Граф Игнатиев", съобщават от Столичен инспекторат. Актът е съставен за административно нарушение на техническия ръководител на един от обектите. Фирмата е изчистила и измила замърсената територия.  

Реклама
comment 0
visibility 588
подкуп за каране

Полицейски инспектор от София поискал 850 лева подкуп, за да не връчи акт

Полицейски инспектор от София поискал от столичанин 850 лева, за да не му връчи акт за каране с превишена скорост. Срещу парите униформеният обещал да си затвори очите и така да осигури изтичане давността на административно-наказателната отговорност спрямо гражданина. В началото на този месец изнудваният мъж подал сигнал за случая. Служителят на полицията е задържан за 72 часа в момента, когато е получавал сумата. Районният инспектор е с повдигнато обвинение от Софийска градска прокуратура за получаване на подкуп чрез изнудване и злоупотреба със служебното си положение. Днес, 19.08.2019г., е внесено искане в Софийски градски съд за постановяване на мярка за неотклонение „задържане под стража“.  

comment 0
visibility 1032
Акт за нарушение

Магазин в Младост 4 получи акт за смесване на отпадъци

Магазин, намиращ се в ж.к. Младост 4 на ул. "Бъднина" 15, получи акт заради смесването на биотпадъци / плодове и зеленчуци - хартия, картон, пластмаса в съдовете за битов отпадък. Актът е съставена от Столичен инспекторат на фирмата, а санкциите за това нарушение са в размер от 700 до 20 000 лв. В момента на територията на София се извършват проверки за смесване на отпадъци във всички райони. За периода от 17 до 20 юни най-много нарушения са констатирани в районите "Витоша", "Възраждане", "Лозенец" и "Сердика". Нарушенията са направени от търговски обекти, смесващи различни видове отпадъци и изхвърляни в контейнери за битови отпадъци, а не в предназначените за целта, съобщават от Столичен инспекторат.

comment 0
visibility 509
Нарушение

Строител на автомивка получи акт за замърсяване

Липсата на устройство за измиване ходовата част на камионите докара глоба на строители, които градят автомивка. Актът е съставен на техническия ръководител на бригада, която работи на Софийски околовръстен път - изток в район "Искър", съобщават от Столичния инспекторат. От строежа е допуснато излизане на мръсни камиони от обекта , с което са замърсени пътните платна, аварийна лента и дясна лента СОП - Изток, както и околното пространство. 

comment 0
visibility 1287
проверка

Строител получи акт за нарушения на обект в кв. Враждебна

Акт получи ръководител на строеж в кв. ''Враждебна'' заради установени нарушения. При извършена проверка на изграждането на автоснабдителна станция в район "Кремиковци" в м. Могилите , в кв. Враждебна, проверяващите са установили, че от обекта влиза и излиза техника която замърсява, съобщават от Столичен Инспекторат. Заради липсата на изградено устройство за измиване на ходовата част на техниката и заради липсата на цяла ограда, строителя е получих акт за установяване на административно нарушение. Също така са установени натрупани земни маси извън границите на строителния обект. Проверките на инспекторите в района продължават.

comment 0
visibility 818
Строителна фирма затвори улица

Строителна фирма затвори улица без разрешение и получи акт

Столични инспектори глобиха строителна фирма затворила улица без разрешение. Фирмата изпълнител "Кимис груп" ЕООД затворила ул. "Козлодуй" № 120 при строително монтажни работи, без да има проект за временна организация на движението, съобщават от Столичен инспекторат. На компанията е съставен акт за установаване на административно нарушение на основание чл. 71 , т.22 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на СО. Проверките в района продължават.

comment 0
visibility 579
I see you КАТ

Патрулка в тревните площи ядоса столичани

Патрулна кола в тревните площи до бул. "Проф. Марко Семов" ядоса столичани. Снимка на паркираният автомобил бе пусната от ядосани граждани в социалната мрежа. За минути тя обиколи множество групи и буквално вбеси хората. Те споделят, че всеки гражданин паркирал в зелените площи на София, би получил глоба за това, но тава едва ли важи за органите на реда, дебнещи нарушители. Някой от коментиращите дори питат "А не може ли Столична община да ги глоби за спиране в тревните площи?", други пък искат номерата на колата, за да ги изпратят на КАТ. Според граждани, паркирането на полицейски автомобили в зелените площи е честа практика в столицата. Дали, обаче, някой ще глоби органите на реда за неспазване на правилата за паркиране остава не ясно.

comment 0
visibility 1175
Манастирски ливади акт за нарушение

Съставиха акт за замърсяване на строителна фирма в м. Манастирски ливади (СНИМКИ)

Строителна фирма отнесе акт от Столичен инспектор заради замърсяване в м. Манастирски ливади. Инспекторите от отдел ''Контрол на замърсяване от строителство" глобиха за административно нарушение строеж в м. Манастирски ливади в район "Триадица", съобщават от Столичен Инспекторат. От обекта са били допускани камиони и строителна техника без да бъдат измивани с устройство, а също и за липсата на строителна ограда. Това не първата фирма която не си измива техниката и цапа града, преди време глоби имаше за такива в район Лозенц и район Витоша.  

comment 0
visibility 680

Три глоби съставиха служители на Столичния инспекторат във "Възраждане"

Служители на Столичния инспекторат и Трето районно управление на СДВР съставиха един акт за нарушение на Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата. Връчиха и две предписания и наложиха три глоби по 50 лв. в район "Възраждане". Това са резултатите от първата проверка, инициирана от столичния район, за нерегламентирано горене на отпадъци на открито и на материали, използвани при отопление на твърдо гориво. Един камион стари гуми са иззети и извозени от адрес на ул. „Перник“ №144. Проверките, които стартираха заради настъпващата зима ще продължат през целия сезон. Столичната община даде идеята за въвеждане на стандарти за въглищата и дървата, които бяха приети на първо четене от парламента. Стандартите са разработени от екипа на Министерството на околната среда и водите. Целта е дървата, които се продават на пазара, да са с ниски нива на влажност, а въглищата - с по-ниско съдържание на пепел и сяра.

comment 0
visibility 804

Пореден акт за горене на открито в кв. "Факултета"

Служители от Столичния инспекторат съставиха пореден акт за горене на открито в кв. "Факултета" на ул 301 в район "Красна поляна", научи Столица.бг. Нарушителите са запалили огън от стари дрехи и обувки,  които са останали след почистване на дома им. Инспекторите са съставили  акт за административно нарушение на извършителя, с помощта на служители на 3-то Районно управление. От инспектората напомнят, че всеки, който види подобно нарушение може да сигнализира на телефон 987 55 55 и на сайтовете на районните инспекторати.