Тема: актьори

comment 0
visibility 769
Апостола

Певци, актьори и политици на поклонението пред паметника на Апостола в София

Пред Паметника на Васил Левски ще се състои тържествена церемония-поклонение по повод 147 години от гибелта му на 19 февруари (сряда) от 18.00 ч. Това съобщиха от Столична община.    В програмата ще участват актрисата Силвия Лулчева, вокална формация "Българските гласове" и Представителният гвардейски духов оркестър. Встъпителни думи ще произнесе г-жа Йорданка Фандъкова,  кмет  на  София,  ще прозвучат слова от г-н Румен Радев, Президент на Република България и от писателката Здравка Евтимова.  Есето си, посветено на героя на България, ще изпълни ученичката Михаела Дакова от 11-ти клас в Националния учебен комплекс по култура в Горна Баня.    От 17.00 ч. в храм „Света София” ще се състои Архиерейска панихида.    

comment 0
visibility 328
дискусия

Актьори, продуценти и политици дискутират бъдещето на филмовата индустрия в София

Представители на бизнес асоциации, актьори и продуценти, академици и политици ще  се съберат в "София Хотел Балкан" на форум за „Филмовата индустрия в 21-ви век: инструменти за оцеляване“. Събитието ще се проведе на 19 септември от 11:00 до 13:30 ч.    Проявата се организира от Дигитална национална коалиция. Идеята е да бъдат обсъдени предстоящите нормативни промени в Закона за филмовата индустрия, чрез които България да запази своите привлекателност и конкурентни предимства като дестинация за филмово производство.   Специално за събитието водещи европейски консултанти ще изготвят сравнителен анализ за финансовите стимули във филмопроизводството, които се прилагат в отделните държави-членки на Европейския съюз.  

comment 0
visibility 3522
Заимов

Актьори и певци заедно срещу дрогата в парк "Заимов"

Актьори и певци ще застанат рамо до рамо в концерт срещу дрогата в парк "Заимов". Проявата е утре от 17 часа. И се организира от Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите-София с подкрепата на Общински съвет по наркотични вещества към Столична община. Рамо дават и от Министерство на здравеопазването. Концертът „Изкуството като алтернатива” е насочен към младежите на София. Той отбелязва 26 юни- той е международен ден за борба със злоупотребата и трафика на наркотици. Преди концерта от 16 часа пак в парка ще има арт- работилница с художника Иван Яхнаджиев. Инциативата също е  част от събитията, посветени на Международния ден за борба с наркотиците и наркотрафика. 

Реклама
comment 0
visibility 2509
Термално - Нормално

Актьори излязоха по халати в защита на Централната баня в София

Актьори излязоха по халати в защита на Централната софийска минерална баня. Близо година след граждански протести съдбата ѝ все още не е ясна. Артистите се събраха пред нея облечени само по халати и заснеха специално видео. Банята е построена преди повече от век. През 1986 г. тя спира да работи по предназначението си. Към момента част от нея се използва за Музей на София, а останалата част е необитаема, съобщава bTV. „Всички ние имаме нужда от релакс и нуждата да успокоим нервите си, а банята и минералната вода помагат много за това. Ние искаме тази сграда да остане баня, защото музей може да има навсякъде, но не и термален център”, сподели актрисата Ева Тепавичарова. Инициативата се организира от гражданския комитет „Термално-нормално”. Ивайло Захариев от комитета каза, че възстановяването на банята е залегнало в абсолютно всички стратегии на Столичната община. Той допълни още, че там има 12 литра в секунда минерална вода или общо над един милион, която изхвърляме. Мнението на арх. Станислав Константинов от Столична община, обаче е коренно различно, според него тази сграда не е подходяща за СПА център, защото липсва паркинг, хотел, ресторант и дори външен басейн.Константинов споделя още, че планът включва разширяване на музея от 6 000 кв.м. сега да стане на 12 хил. кв м. Като целта е това да е бъде най-голямата галерия на Балканите и културен феномен в столицата. Той смята, че след като 10 години не се е появил инвеститор, явно никой не иска нещо губещо.

comment 0
visibility 528
Народен театър

Актьори с две представления в памет на Виолета Гиндева

Две представления ще играят актьорите от Народния театър "Иван Вазов" в памет на Виолета Гиндева. Те ще представят постановката "Лунатици" на 6 и 15 юни на Камерна сцена. Двата спектакъла са аплодисмент към великата актриса, напуснала ни наскоро. Именно в тази пиеса през 2015 г. Виолета Гиндева се завръща след 20-годишно отсъствие от сцената. В него участие ще вземат Аня Пенчева, Михаил Петров, Васил Драганов, София Бобчева, Христо Чешмеджиев, Владислава Николова и Павел Иванов. Билети за двата спектакъла могат да се закупят на билетния център на театъра и онлайн.  

comment 0
visibility 551
паметник на Ботев

Писатели, актьори и музиканти почитат Ботев на 2 юни

Хора на изкуството от различни сфери ще почетат Христо Ботев на втори юни на специална церемония в Борисовата градина. Тя ще се проведе от 11.30 часа пред бюст- паметника на революционера. Събитието е организирано от Столична община, Министерството на отбраната на Република България и Общонародна фондация „Христо Ботйов". За приноса на Ботев в днешния ден ще говорят писателите Здравка Евтимова и Никола Инджов. В програмата ще участват мъжки вокален ансамбъл „България" с художествен ръководител акад. Валентин Бобевски, Гвардейски представителен духов оркестър, актьора Христо Чешмеджиев. Божидар Хаапанен от Националния учебен комплекс по култура и Рада Матева от Частно основно училище „Изгрев" ще рецитират стихове за Ботев.

comment 0
visibility 462
Столична библиотека

Столична библиотека събира художници, актьори и детски автори на 1 юни

Актьори, детски автори и художници ще празнуват заедно с най-малките жители на столицата 1 юни. Това ще стане на обновения площад "Славейков". От 10 часа в Мраморното фоайе ще се открие изложбата "Очи между клоните" на 17-годишния Алпер Османов. Младежът ще запознае децата с дивите животни и природата, за бъдещето на които трябва да се грижим всички, съобщават от Столична библиотека. В Американския център от 10–11 ч. и от 12–13 ч. ще бъде царството на феновете на техниката. Започват демонстрация на 3D писалки, работа с 3D принтер и роботите Finch за по-големите деца; Ето и другите събития в Деня на детето: От 11 до 12 ч. – приказни герои ще забавляват децата с много изненади и награди. Конкурс за най-атрактивна маска и костюм;От 11 до 13 ч. – арт ателие с художника Христо Кърджилов. От 13 до 14 ч. – представяне на книгата-игра „Тити рисува букви“ – помагало за деца с дислексия;От 14–15 ч. – Театърът на маса на английски език От 15–16 ч. – Гостува фондация „Четири лапи“ с множество презентации и ролеви игри На площада ще бъде и мобилната библиотека – Библиобус.От него децата ще могат да си взимат книги.Специален гост ще бъде преводачката Мария Енчева и двамата ѝ сина.  

comment 0
visibility 3905
Актрисата Мария Сотирова на гости в столичното 101 СОУ Бачо Киро

Известни актьори гостуват в 101 училище "Бачо Киро" (СНИМКИ)

Актрисата Мария Сотирова от Драматичен театър Пловдив бе поредният гост на учениците в столичното 101 СОУ Бачо Киро в кв. Надежда. Само за три месеца срещите с творци и представители на културата като "вирус" заразили всички класове. За желаещите да станат актьори Сотирова обяснила, че основата е много важна, тъй като върху нея се надгражда и затова първо е театърът, а след това киното и телевизионните продукции. Първият гост бе актрисата Снежина Петрова през февруари 2019 г. Заслугата за реализирането на инициативата "Приятели на театъра" е на единадесетокласничката Ванеса Гуджова. Тя се занимава с актьорско майсторство в Училище за таланти на Стефан Къшев, който играе в Народния театър. Целта на талантливото момиче е да направи съпричастни своите съученици от 101 училище "Бачо Киро" към духовното израстване и културата. За срещите с актьорите тя получава и подкрепата на учителката по български език и култура Йоланта Бурева и директорката Весела Иванова. В края на март т. г. на гости при учениците беше и Лили Гелева, известна като д-р Мишева от хитовия български сериал "Откраднат живот". Пред тийнейджърите тя разказала как се снима лекарската сага и детайли около технологията на правене на филма. Учениците пък споделили с нея кой, какъв иска да стане."Важното е да сте личности, без значение каква професия сте избрали", посъветвала децата д-р Мишева.  При първото посещение на актьор в училището присъствали едва 10 деца от XI клас. Интересът бързо се разпространил и на вчерашната среща учениците били около 70, споделя организаторът Ванеса Гуджова. "Сега и осмите класове проявяват голям интерес към срещите. Първоначално се срамуваха да задават въпроси, а сега вече всички спокойно разговаряме с актьорите", сподели тя пред Столица.bg. До момента на среща в 101 СОУ Бачо Киро са били Стефан Вълдобрев, Снежина Петрова, Лили Гелева, Василена Винченцо, Весела Бабинова. "Образованието и културата си подават ръка и това е нашият успех, свързан с изграждането на морално, духовно поколение", категорична е Ванеса Гуджова. 

comment 0
visibility 495
Harry Potter

Звезди от „Хари Потър“ идват в София

Любимите актьори на малки и големи от поредицата „Хари Потър“ ще зардват родните фенове в София. Наталия Тена и Девън Мъри ще пристигнат в столицата за Aniventure Comic Con. Така родните фенове ще имат възможност да се снимат с тях и да си вземат автографи, съобщават организаторите. На българските деца и младежи двамата актьори са познати като Нимфадора Тонкс и Сиймъс Финигън. Специално за събитието ще има панел за Момчето, което оживя. Aniventure Comic Con тази година ще се проведе на 14 и 15 септември в Интер Експо Център. В него феновете е могат да се срещнат с актьори от любими сериали и косплей звезди от цял свят.

comment 0
visibility 620
театър срещу агресията

Представление помага на ученици от Световрачене да борят агресията(СНИМКИ)

Учениците от 117 основно училище "Св. св. Кирил и Методий" в село Световрачене станаха актьори. Те участваха в постановка на форум театър"Камбана Арт", която разказваше и показваше агресията в училище, в семейството и в приятелската среда. И колко е трудно човек да бъде добър и толерантен в подобна ситуация. Кметът на село Световрачене Светла Николова изгледа постановката. Форум театърът е особен вид театър - в него се използват реални истории на участниците, репликите са импровизирани, сценарият търпи промени. Има и дискусия с публиката в залата. Постановката на "Камбана Арт" е организирана от Комисията за борба с противообществените прояви сред малолетни и непълнолетни в район "Нови Искър".

comment 0
visibility 866

Любимите актьори от "Скъпи наследници" ще участват във "Фамилатлон"

Днес, 12 май, в Южния парк всички фенове на ТВ сериала „Скъпи наследници“ ще могат да видят любимите си актьори на живо. Там се провежда семейното събитие „Фамилатлон“. По програма, в интервала 10. 00 – 13.00 ч. семействата-гости на събитието „Фамилатлон“ ще могат да се срещнат със семействата от сериала. Ще се чуят любопитни разкази за героите от сериала, ще се раздават автографи и всички заедно ще се забавляват, информира topnovini.bg. Старт на „Голямото велошествие“ от събитието ще бъде даден в 11.30ч. Тогава велосипедистите на възраст от 3 до 6 години ще научат ценна информация как да карат безопасно своя велосипед. Ще бъде направена обиколка на парка, а накрая всеки велосипедист ще получи медал от „Скъпи наследници“. Даяна Ханджиева, младата звезда от ТВ сериала, ще бъде за кратко учител по хип-хоп от 13.00 ч. на Голямата поляна. Друга похвална инициатива, която ще се проведе там е "Детството е приказно с книжка в ръка". Всеки, който желае да дари книга за детска градина, може да донесе нова или употребявана книжка в парка за възраст от 1 до 7 години. Всеки дарил книжка, ще получи ваучер за отстъпка в обектите на Orange Center. Тази инициатива е част от проекта "Заедно от детската градина". Ще се проведе и забавната игра "Малката Европа", в която могат да вземат участие малки и големи. Ще има още интересни изненади, приготвени от Европейските институции.