Тема: бездомни

comment 0
visibility 473
Бездомник

В столичните кризисни центрове са настанени 50 бездомни

В столичните кризисни центрове са настанени 50 бездомни, съобщава БНР. На настанените се дава закуска, топъл обяд и вечеря. Редовно има медицинско обслужване и съдействие от социален работник. Продължават да се приемат още желаещи. Всеки, който се настанява, се тества за Covid-19. Тествани са и служителите, които обслужват бездомните. Тъй като все още е препоръчително да не се излиза навън безцелно, центровете се стремят да се съобразяват с това. При нужда от лекарско посещение или получаване на пенсия, бездомните от кризисните центрове се придружават, за да се избегне ненужен контакт. Също така, лекари редовно наблюдават здравословното състояние на нуждаещите се настанени.

comment 0
visibility 1155
Психичноболна жена живее пред XXIX поликлиника

Психичноболна жена живее пред XXIX поликлиника

Две пейки и няколко одеяла, торбички с надпис "От любов към България" са се превърнали в дом на бездомник. Снимката бе публикувана в социалната мрежа.  Мястото е пред столичната XXIX поликлиника в кв. Мотописта, район Триадица. Според хора от квартала там живее психично болна жена. Преди време тя е обитавала общинско жилище, но е изгонена. По-страшното обаче са коментарите в социалната мрежа. Според някои трябва да се помогне на жената, а други не се впечатляват и се аргументират, че такива хора има навсякъде в чужбина. Столица.bg сигнализира районната администрация на "Триадица". От веднага се предприеха мерки са установяване на обитателя на пейките пред XXIX поликлиника и да му се помогне да се настани в социална зеведение.

comment 0
visibility 630
Дезинфекцират и Центъра за бездомни в "Захарна фабрика"

Дезинфекцират и Центъра за бездомни в "Захарна фабрика"

В София продължава ежедневната дезинфекция на спирки, подходи към подлези, рискови места в столицата- като Центъра за временно настаняване в "Захарна фабрика". Тече и обработка на съдовете за смет на домакинства в кв. Факултета, съобщават от Столичен инспекторат.    В район "Нови Искър" в с. Балша , с. Житен и с. Доброславци се мият с дезинфектант улиците. Това се прави и в "Младост", "Люлин" и "Слатина".    В определените часове за разходка на граждани с кучета до 09.30 ч. в отворените паркове, инспекторите проверяват за спазването на изискванията. До момента не са установени нарушители.    

Реклама
comment 0
visibility 805
клошар

Само в „Захарна фабрика“ приемат бездомни

В София само в Център за кризисно настаняване в ж.к. „Захарна фабрика“ се приемат бездомни по време на извънредното положение. Новонастанените, както и всички останали в Центъра не могат да напускат помещенията, в които са настанени. Това е упоменато в заповедта на столичния кмет Йорданка Фандъкова. В момента са настанени 83 човека, капацитетът обаче е 170. Всички в центъра могат да разчитат на хигиенни услуги, храна, медицински услуги, дезинфекция. Мобилни екипи на Столична община имат задачата да убедят максимално количество бездомни да се подслонят в Центъра.

comment 0
visibility 641
кризисен център за бездомни - София

Кризисният център за бездомни в София спира приема заради Covid-19

Кризисният център за бездомни в София няма да осъществява нов прием на хора заради коронавируса. Това заяви директорът на Кризисния център за настаняване на бездомни лица Пепи Джуренов, цитиран от “Фокус”.   "В момента в Кризисния център има 75 човека, които са настанени още в петък", каза Джуренов. Той обясни, че няма да бъдат настанявани повече лица в центъра заради карантината, която бе въведена в петък във връзка с коронавируса на територията на страната.   "Има промени в центъра. Който е влязъл, не може да излезе, а ако излезе, после не може да се върне", обясни той. Джуренов заяви, че въпреки новите мерки за безопасност нощта в Кризисния център е преминала спокойно.  

comment 0
visibility 6245
Бездомник

Столичният ресторант, който храни бездомни, затваря

До 5 март, четвъртък, ресторантът, в който се хранеха бездомни, трябва да затвори, съобщава Нова ТВ. Причината за това е, че договорът за наем на ресторанта няма да бъде подновен. Това налага собственикът на ресторанта да се изнесе до посочената дата. Мартин, собственикът на ресторанта, споделя, че кампанията за топъл обяд за бездомни е била удължена до средата на месец май, но собствениците на заведението са отказали подновяване на договора без да посочат причина. Мартин казва, че живущи около ресторанта са недоволни от наличието на бездомници около имотите им. Възмущавали се от външния им вид. За момента храната за бездомните ще бъде приготвяна в Костинброд и ще се превозва до столицата до приключване на кампанията. Усилено се търси ново помещение за ресторанта на Мартин, в който да продължи благородната кауза. Той се надява някой да му помогне. Собствениците на помещението, отказали преподписване на договора за наем, не отговарят на позвъняванията.

comment 0
visibility 361
Бездомник

Столичният кризисен център е приютил 152 души

През изминалата нощ в Кризисния център за настаняване на бездомни лица в София са пренощували 152 бездомници, съобщава Фокус. Нощта е била спокойна, без инцидебти и намеса на медицински или полицейски екипи, споделя Пепи Джуренов, директор на Кризисния център.

comment 0
visibility 264
Бездомник

Столичният кризисен център е приел 158 души

Кризисния център за настаняване на бездомни лица в София е приел през изминалата нощ 158 души, съобщава Фокус. ДИректорът на Центъра Пепи Джуренов споделя, че през нощта не са констатирани инциденти. Всичко в Кризисния център е било спокойно.

comment 0
visibility 370
Бездомник

162 бездомни са пренощували в Кризисния център

През изминалата нощ в Кризисния център за настаняване на бездомни в столицата са били настанени 162 човека, съобщава Фокус. Директорът на Центъра Пепи Джуренов сподели, че не е имало нужда от съдействието на екипи на полицията или Спешна помощ. Всичко в центъра през изминалата нощ е било спокойно.

comment 0
visibility 398
Бездомник

Кризисният център е прибрал 166 души миналата нощ

През изминалата нощ 166 бездомни хора са потърсили подслон в Кризисния център за настаняване на бездомни лица в столицата, съобщава Фокус. Според директирът на центъра, Пепи Джуренов, нощта е минала спокойно. Не се е налагало да се прибягва до помощта на полицията или Спешна помощ.

comment 0
visibility 389
Бездомник

171 нуждаещи се е настанил столичният кризисен център

През изминалата нощ в Кризисния център за настаняване на бездомни лица в София са потърсили подслон 171 души, съобщава Фокус. Нощта е изминала спокойно, без никой от присъстващите да създава непрежение, споделя директорът на центъра  Пепи Джуренов.

comment 0
visibility 395
Бездомник

Кризисният център е приютил 174 души миналата нощ

Кризисният център за настаняване на бездомни в София е предоставил топъл подслон на 174 души през изминалата нощ, съобщава Фокус. Нощта е минала спокойно без никакви инциденти, споделя Пепи Джуренов, директор на Кризисния център в столицата.

comment 0
visibility 340
Бездомник

176 души са пренощували в столичния Кризисен център

През изминалата нощ 176  души, които преживяват по столичните улици, са потърсили топъл подслон в Кризисния център за настаняване на бездомни лица в София, съобщава Фокус. Пепи Джуренов, директор на центъра, споделя, че нощта е преминала без усложнения. Всичко е било напълно спокойно.

comment 0
visibility 270
Бездомник

Кризисният център в София прие 186 бездомни

През изминалата нощ 186 бездомни са потърсили подслон в столичния Крисисен център, пише Фокус. Директорът на Центъра за настаняване на бездомни Пепи Джуренов сподели, че нощта е преминала спокойно. Настанените са получили топла вечеря и легло за нощта. Последните мразовити нощи са причината повече бездомни хора да потърсят удобството и топлината на дома.  

comment 0
visibility 223
Бездомник

Кризисният център е приел 172 души през изминалото денонощие

През изминалата снежна и студена нощ в столичния Кризисен център са били настанени 172 бездомници, съобщава Фокус. Директорът на центъра, Пепи Джуренов, споделя, че не е имало проблеми с настанените през нощта и всичко е било спокойно.

comment 0
visibility 262
Бездомник

176 души са намерили подслон в Кризисния център

През изминалото денонощие в Кризисния център в София са се подслонили 176 души, съобщава Фокус. Броят на хората без дом, желаещи да се настанят в Центъра, се увеличава с влошаване на метеорологичните условия. Пепи Джуренов, директор на Кризисния център за настаняване на бездомни, споделя, че нощта в Центъра е минала спокойно.

comment 0
visibility 283
Бездомник

Кризисният център в София е подслонил 164 души

164 бездомници са намерили подслон в Кризисния център в София през изминалото денонощие, съобщава Фокус. Пепи Джуренов, директор на Кризисния център за настаняване на бездомни хора, сподели, че всичко през нощта е било спокойно. Припомняме, че хората, които живеят по улиците на столицата могат да се получат подслон в Кризисния център нощем. Ще бъдат нахранени и ще могат да спят там, а на сутринта трябва да напуснат центъра.  

comment 0
visibility 526
бездомен

Кризисният център е подслонил 186 бездомни тази нощ

186 бездомни са били подслонени тази нощ от Кризисния център в София, съобщава „Фокус“. Ниските температури в последната седмица увеличиха броя нощуващи в Кризисния център в столицата. Както е известно, всеки желаещ бездомен може вечерта да получи топъл подслон и храна като сутринта трябва да напусне Центъра. Тази нощ не е имало проблеми, споделя директорът на центъра Пепи Джуренов.

comment 0
visibility 337
клошар

192 бездомни са нощували в столичния кризисен център

В послените дни температурите в София са доста ниски, падна и сняг. Това накара бездомните на територията на общината да потърсят топъл подслон за студените вечери, съобщава Фокус. Според Пепи Джуренов, директор на Кризисния център за настаняване на бездомни лица в София, през изминалата нощ в Центъра са били настанени 192 нуждаещи се. Нощта е преминала спокойно, без никакви инциденти и нужда от медицинска помощ или намеса на полицията.

comment 0
visibility 531
Петър Янев

Гайдарят Петър Янев зарадва с концерт и храна бездомните в София

  Бездомните хора от София, приютени в Кризисния център за временно настаняване, получиха неочакван подарък за Нова година. Известният български гайдар Петър Янев изнесе пред тях концерт, разказват от Bulgaria ON AIR.    Янев е председател на Националната гайдарска асоциация и заедно със Стефан Чолаков, чиято всъщност е идеята за подобно събитие, вече пета поредна година радват хората в нужда с топла вечеря и музика около коледните и новогодишните празници.   "Идеята е на Стефан Чолаков, който преди години решава за Стефановден вместо да черпи в заведение, да дари средствата за хора в неравностойно положение", каза Петър пред камерите.  "Ние всички имаме нужда от едно и също нещо - отношение, топлина и спокойствие, всички сме човеци", сподели още той.   

comment 0
visibility 602
просяк

Кризисният център в „Захарна фабрика“ вече работи

Кризисният център за настаняване на хора без дом на Столична община, намиращ се в квартал „Захарна фабрика“ в бл.51-А вече функционира, съобщават от Столична полиция. Центърът може да приюти нощем 80 човека в беда като в дните, когато температурите са особено ниски, хората могат да останат в центъра през целия ден. В Кризисния цнтър се осигуряват топла храна, подслон и консултация със социален работник. Столичани могат да подават сигнали за бедстващи хора на тел. 112. В „захарна фабрика“ бл.48 А е другият кризисен център за хора без дом и ще започне да настанява хора, когата се запълни капацитета на този от бл. 51-А.

comment 0
visibility 3301
гледка

В "Люлин" се пазят със свирки и пръчки от бездомните кучета

Хората, които живеят в блокове 958 и 959 в квартал "Люлин", тръгват на работа, въоръжени със свирки или пръчки. Така те се пазят от глутница бездомни кучета, която тормози района. Атаката е основно нощно време. Стигало се е до нападения над стопани на домашни кучета, докато те разхождат любимците си. Хората искат спешна нощна акция от "Екоравновесие". За проблема им разказва Нова телевизия. Директорът на "Екоравновесие" Веселин Асенов обясни, че не могат да ловят през нощта животните, защото може да бъде уцелен човек. Освен това кучетата се крият много добре в тъмната част на денонощието. Заместник на Асенов- д-р Габриела Пенкова допълни, че мобилни екипи са идвали в района над 10 пъти. Но не е намерена глутница кучета през деня. Имало е само две четириноги с противопаразитни каишки, за които хората са казали,че се грижат.  

comment 0
visibility 524
Стела книжка

7-годишна писателка дарява пари на бездомните кучета

Момиченце на 7 години направи жест към бездомните кучета. Стела Тасева написа книжката "Животът на едно необикновено прасенце". А 1 лев от всяка купена книжка ще отидат да приют за кучета. Просто Стела мечтае да се грижи за животни в собствена ферма. Книжката на Стела е илюстрира от нея. Тя ще бъде представена утре- 18 юни (вторник) от 18 ч. в пространството за родители и деца „Малки приказки" в София (кв. Изток, ул. „Академик Методи Попов" 1). Бъдещата първокласничка ще почерпи гостите на събитието с любимата си лимонада, а входът е свободен. Освен с четене, малчуганите ще се забавляват и със специално организираното за тях ателие за рисуване, за правене на маски и прасенца от пластилин. Идеи за създаване на своята книжка Стела черпи от детските произведения на майка си Светла Иванова (певица, писател и йога инструктор), както и от илюстрациите на художничката и нейна учителка Мила Попнеделева-Генова. Когато не твори приказни истории, невръстната писателка ходи на уроци по китара и художествена гимнастика. И с радост посещава практиките по Въздушна йога за деца и Тананикаща йога на майка ѝ.