Тема: бул. България

comment 0
visibility 594
Възстановено е осветлението в подлеза на бул. България и "Гоце Делчев

След пожар е възстановено осветлението в подлеза на "България" и "Гоце Делчев"

Администрацията на район Триадица взе светкавични мерки и по най-бързия начин възстанови осветлението в един от най-натоварените подлези в София, този на бул. "България" и ул. "Гоце Делчев". Лампите са напълно ремонтирани и в подземното съоръжение е светло. Осветлението изгасна след пожар на вестникарска будка и магазин за дрехи. От районното кметство на място са проследили и контролирали подмяната на осветлението и лампите. Така подлезът отново е безопасен за преминаващите граждани. От кметството са реагирали много бързо и веднага отиват на мястото на инцидента. Отстранени са всички поражения по елинсталацията, за да няма опасност за околните обекти. За подлезите в София отговорни са районните администрации. 

comment 0
visibility 19873
Катастрофа на бул. България

Жестока катастрофа на бул. „България“ с жертва

При тежката катастрофа, която се случи в късната неделна вечер на столичния бул.“България“, е загинало момиче на 20 години, съобщава Нова ТВ. От Пресцентъра на МВР споделиха, че колата е самокатастрофирала на права и мокра отсечка. Излизайки от пътя, се е ударила в дърво. Пътничката в автомобила е загинала, а шофьорът е ранен. Резултатите от направените тестове за алкохол и наркотици, са отрицателни.

comment 0
visibility 962
Разбиха стълбите на ремонтирания подлез на бул. България при бензиностанция

Разбиха стълбите на ремонтиран подлез на бул. България

Стълбите на подлеза на бул. България при бензиностанция Еко са разбити, изкъртени и плочите премахнати. Така, слизайки надолу директно трябва да се скочи през 2 стъпала, при изкачване да се лази. За вандалския акт сигнализираха граждани в социалната мрежа. Този подлез скоро бе ремонтиран и обновен. В района има много камери и гражданите се надяват извършителите да бъдат открити и наказани. Разбитите стълби са от днес, но най-вероятно това е станало снощи.  В момента преминаването през подлеза е затруднено и човек може да падне и да се нарани. Подлезът свързва болниците в локалната ул. Здраве по бул. България с кв. Иван Вазов от другата страна, където има училище и спортна зала Раковски. Подлезът се ползва и от стотици столичани, които слизат и се качват на спирката на 604, 204 и др. автобуси на градския транспорт.

Реклама
comment 0
visibility 1193
Пускат ремонтирания участък от бул. България

С 12 дни предсрочно пускат ремонтирания бул. България (ВИДЕО/СНИМКИ)

Предсрочно отварят тази нощ за движение ремонтирания участък на бул. България от бул. Черни връх до кръстовището с "Гешов". Това съобщиха тази сутрин кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов и общинският съветник д-р Веселин Милев.  Въпреки почвиния ден тримата бяха на мястото на ремонтирания участък, за да се уверят в качеството на изпълнение на обновяването, ивършено от Трейс Груп. Тази нощ се пускат за движение, и в двете посоки, автомобилите. Обектът бе готов с 12 дни по-рано. Първоначално той трябваше да приключи в края на август. В понеделник сутринта, 19 август няма да има задръстване. "Затруднението приключи. Благодаря на гражданите за търпението. Взехме тежко решение, за да подобрим инфраструктурата. Ще се възползваме от хубавото време, за да се продължи с ремонтите", каза столичният кмет. По бул. България вече има нова настилка, маркировката е възстановеа,ремонтирани са тротоари и бордюри, осветлението и има и обновена велоялея. Отсечката бе изключително компроментирана с дупки и коловози в асфалта. "Харесва ни настилката и се кара леко и приятно, споделиха пред Столица.bg шофьори, които всеки ден минаваха по трасето, което не беше изцяло затворено. Миналата година бе ремонтиран друг участък на един от най-натоварените столични булеварди. Продължава ремонтът по подхода от "България" към бул. Витоша. На този обект работата ще продължи до 15 септември. Там изцяло бе премахната настилката и работниците стигнаха до конструкцията, за да възстановят хидроизолацията, сменени са и мантинелите. Ремонтът е 1,7 млн. лв. от бюджета на Столична община. "Утре ще се реши дали да започне ремонтът на пътя от Околовръстното към Бояна", каза Фандъкова.

comment 0
visibility 502
Ремонти по бул. България

Ремонтират два надлеза на бул. "България"

Обновяване и ремонт се извършва на двата надлеза над бул. "България", които са в участъка от бул. Черни връх  до бул. Витоша, научи Столица.bg. На първия се извършва саниране на долната част на връхната конструкция. Това е показал оглед на експерти преди две седмици. На това съоръжение се изгражда и колекторна система за отвеждане на водата. На втория - пътна връзка на "България" с бул. Витоша ще се прави нова хидроизолация. Освен това ще се поставят асфалтови пластове. Предвижда се и ремонт на тротоарите, както и саниране на парапети. Продължават строителните дейности по бул. "България" в отсечката от бул. Черни връх до "Гешов". Ремонтите трябва да приключат до края на август. В момента булевардът не е затворен, а движението се извършва по ремонтираното вече южно платно.  

comment 0
visibility 529
Продължава ремонтът на бул. България

Положиха основен слой настилка по бул. "България" (СНИМКИ)

Започна полагането на основния слой зърнест асфалт - биндер по северното пътно платно на столичния бул. "България". Преди месеч започна ремонт по възловото трасе в София от бул. Черни връх до "Акад. Иван Гешов". Основният слой вчера бе поставен в участъка между бул. "Витоша" и бул. "Акад. Иван Гешов". По пътя бе положено 700 тона от сместа за настилка върху вече съществуващата стоманена мрежа. Работата по северното пътно платно започна от 27 юли. Преди това бе ремонтирано основно южното платно на бул. "България" и в края на юли се пусна движението по него, за да се обнови северното платно. Предвижда се строително-ремонтните работи да приключат в края на август. Ремонтът е за 2,7 млн. лв. и се извършва от "Трейс" София. Гаранцията е 5 години. Строителният надзор се извършва от Софинвест.

comment 0
visibility 454
Ремонт на моста на бул. Витоша

Правят експертиза на хидроизолацията на моста на бул. "Витоша"

Специалисти ще направят експертиза на подхода на "България" към бул. Витоша - моста, който минава над бул. България. Огледът на съоръжението ще е днес и целта е да се установи настоящото състояние. Възлагаме на фирмата, изпълнител на ремонта на бул. България, да работи и по моста, каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, след като провери как вървят строителните дейности по отсечката. Бул. България се ремонтира в участъка от бул. Черни връх до кръстовището с "Гешов".  Експертизата трябва да покаже дали е добро състоянието на хидроизолацията на моста, защото ако не е, ще трябва да се разкрива до конструкция, обясниха пред Столица.bg инженери. Ако е в добро състояние пак специалистите ще кажат каква интервенция е необходима, за да бъде мостът в отлично състояние. В момента съоръжението се нуждае и от подмяна на асфалтовата настилка. Каквото и да се предприеме по обновяването му, то трябва да приключи до края на септември т. г., категоричен е столичният кмет.

comment 0
visibility 708
Ремонт на бул. България

Пускат движението по ремонтираното платно на бул. България (СНИМКИ)

Движението по столичния булевард България ще бъде променено тази нощ. От утре сутринта автомобилите вече ще се движат двупосочно по ремонтираното платно в посока центъра, а се затваря за ремонт другото, в посока Околовръстното. Промяната е за участъка от бул. Черни връх до "Гешов", тъй като преди месец започна ремонта на тази отсечка от "България". На проверка днес на обекта бяха столичният кмет Йорданка Фандъкова и зам.-кметът Дончо Барбалов. Заедно с тях ремонтирания участък обходиха и изпълнителния директор на "Трейс" инж. Боян Делчев и строителния надзор от "Софинвест". "Ремонт се прави и на тротоара в платното към "Черни връх", защото беше в лошо състояние. Участъкът на България ще бъде готов до края на август. Може да се работи и по-бързо, но това зависи от времето, дали ще позволи", каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.  Булевард "България" е последният от основните в столицата, който трябваше да се обнови. Общата дължина на трасето за ремонт е 3 км. "За такова решение да се ремонтира един от най-натоварените булеварди се изисква смелост. Смятам, че хората проявяват разбиране. Известно ми е, че движението се затруднява, защото и аз самата пътувам по този път. През юли и август, когато движението в София не е толкова натоварено е подходящо за ремонти", коментира столичният кмет. Тя бе категоричн, че до 15 септември всички ермонти в столицата трябва да се приключили.  След обръщането на дивжението тази нощ, ремонтираното платно ще е без маркировка, тъй като авотомбилите ще се движат в двете посоки и да не се объркват шофьорите.  Разчертаването ще е на края, когато изцяло приключи ремонта на пътния участък. Не е подменяно нищо по отводнителната система на пътя, но към ремонта влиза почиставне и профилактика, така че да бъде добре функционираща, обясниха от строителния надзор пред Столица.bg. Изпълнител на проекта за 2,7 млн. лв. е "Трейс" и дават 5-годишна гаранция за обекта. Освен пътното платно ремонтирани са и тротоарите. От "Хилтън" до "Черни връх" пешеходната зона е доста широка и половината от настилката е с плочки, а другата е асфалтирана. Велоялея ще има само в другата -  северната част на бул. България. Не са подменяни бордюрите, тъй като е направена експретна оценка и е установено, че някои трябва да се фугират на място, за да не влиза вода. Въпреки че "Трейс" обновяват и тротоарите, те са отделно от поректа за ремонт на пътното платно на бул. "България", научи Столица.bg. Качеството на ремонта е много добро, заяви пред журналисти Ангел Ангелов от строителния надзор. Той обясин, че много добри резултатие са показали изпитванията на асфалтовите смеси, а днес ще продължат с тестовете за равност на пътя в ремонтираното платно.

comment 0
visibility 1092
Ремонт на бул. България

Сложиха основния пласт асфалт на южното платно на "България" (СНИМКИ)

До края на следващата седмицата южното платно на столичния бул. България ще е готово и ремонтът ще продължи по северното. През уикенда фирмата изпълнител полага биндера (неплътен, зърнест асфалтобетон) на южното пътно платно на булеварда. Ако не вали дъжд в края на идващата седмица ще се положи и последния, износващ слой асфалт. До момента тази настилка е положена на 10 хил. кв. Продължава и монтирането на металната мрежа по цялото протежение на пътното платно на "България" в участъка между бул. Ив. Гешов и бул. Витоша, съобщиха от Столична община. Ремонтът на бул. България започна в края на юни и обхваща участъка от бул. Черни връх до кръстовището с "Иван Евст. Гешов". По ремонтиращото се трасе са поставени 16 хил. кв. м метална мрежа от общо около 19 хил. кв. м за едното пътно платно. Това ще заздрави пътното платно. Подобна технология бе приложена на кръстовището на Орлов мост и в участъка от бул.”България” от бул.”Гоце Делчев” до бул.”Акад. Ив.Гешов”. В момента се ремонтират и тротоарните настилки. Софийска вода вече приключи работа по заустване на канализация в участъка. Започва нивелирането на шахтите. След това ремонтните работи ще продължат в другото - северното пътно платно на булеварда в отсечката от бул. "Иван Ев. Гешов" до бул. "Черни връх". Отсечката няма да се затваря по време на ремонта, а ще има временна оргганизация на движението. Има график, по които ще се затварят участъците от отсечката.

comment 0
visibility 1154
Камери

Камери дебнат в бус лентата на столичен булевард в ремонт

Шофьор е забелязал, че работят камерите, снимащи нарушителите в бус лентите по столичния бул. „България“, който в момента е в ремонт, информира БТВ. Иван Пейчев, шофьорът констатирал този факт, се притеснява, че камерата го е заснела как се движи по бус лентата, която в момента е разрешена и за коли заради ремонта по булеварда. От общината са категорични, че санкции до края на ремонта няма има, както и камерите там няма да снимат. Уточнява се, че за снимките и камерите се грижи Столична община от месец насам. През юни глоби са били наложени на около 230 шофьори.

comment 0
visibility 922
Карта на бул.България

ВАС спря строеж на небостъргач в София

Върховният административен съд спря строежа на голям небостъргач в столицата. Сградата с колосалната височина от 77-метра ,трябваше да се издигне на бул „България” и ул. „Борово”.  Решението бе взето след като бе обжалвано от инвеститора и Столична община преди седмица, съобщава bTV. Небостъргача попада в район, в който е напълно забранено строителството на сгради по-високи от 20 метра. Живеещите в района също изказаха своето недоволство и категорично заявиха, че не искат толкова високи сгради в района.

comment 0
visibility 697
бул. България

Шофьорите в София посрещнаха юли с ремонт на булевард "България"

Столичните шофьори посрещнаха месец юли с ремонт на булевард "България". На пътните платната вече е разположена строителна техника. Рехабилитацията на един от най-натоварените булеварди в столицата ще протече в два етапа. Първият ще продължи до 4 юли, като се забранява движението по южното пътно платно на булеварда в участъка от бул. "Витоша" до бул. "Пенчо Славейков". По време на втората част от ремонта колите няма да се допускат по в участъка от бул. „Акад. Иван Ев. Гешов“ до бул. „Черни връх“. Ще бъде променен частично и маршрута на автобусите 76, 204, 304 и 604 .

comment 0
visibility 1015
Подлезът на бул. България и Гоце Делчев

Граждани се оплакват на Фандъкова за подлеза на "България" и "Гоце Делчев" (СНИМКИ)

В безобразно състояние продължава да е подлезът на столичния бул. "България" и "Гоце Делчев". За опасното съоръжение, което е след ремонт гражданите са изпратили писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова и районните кметове на Красно село и Триадица. При дъжд от платната на булевардите пробива вода и тече в подлеза. Покривните панели на подлеза са от гипсокартон, който е силно хигроскопичен и се разлага от течовете, а предишните покривни пана бяха от алуминиев "Хънтър Дъглас" плочи. Ремонтът се извършва без да се поставя солидна основа под подовите мраморни плочи, пишат в сигнала си граждани, преминаващи постоянно през подлеза. В имейла им и до Столица.bg те разказват, че при силен дъжд, липсва отичане и подлеза се превръща в езеро. Има пропадания в подовите покрития, които могат да станат причина за спъване и падане. Мястото е трудно достъпно за възрастните хора. Около всички носещи колони при дъжд се просмуква вода, констатират гражданите. Като допълнение към цялата драма и за "разкош" в подлеза са се настанили и клошари. Те са превърнали хоризонталните парапети на подлеза в Бит пазар. Известно ли е това на инспекторите от общините Триадица и Красно село?, питат възмутени столичани.

comment 0
visibility 973
Общинският съветник Иван Таков

Глоба до 50 000 лв. за незаконната сеч на бул. "България"

Проверка на СДВР, Столичният инспекторат и "Зелени системи" установиха незаконна сеч на бул. България 115 в район Триадица. Открит е извършителят на незаконното унищожаване на зеленина. Акцията бе по сигнал на общинския съветник Иван Таков. Десетки дървета и растителност са били премахнати без знанието на общинското предприятие "Зелени системи". Съставени са и два акта за нарушението, а глобата за юридически лица стига до 50 000 лв. Нарушителите са две фирми, едната е собственик терена, а другата е извършвала сечта. Общинският съветник Иван Таков ще настоява нарушителите да възстановят за тяхна сметка. Колкото дървета са изсечени, толкова трябва да се засадят. По предварителна информация собственикът на теена е разчиствал терена зза пордажба. Унищожени са около 100 дървета.  След безобразието с изсичането на 60 бора на стадиона в Бистрица, това се повтаря и на централен столичен булевард. Сечта е потвърдена и от районната администрация на "Триадица", коментира пред Столица.bg общинският съветник.  Фирмата не е имала разрешение от "Зелени системи" за сечта на растителност на над 20-30 години. "Безумие е да се случват такива неща днес в центъра на града ни. А да бъде извършена такава масова сеч и някой да си мисли, че тя ще остане незабелязана - не е сериозно", допълни съветникът. Той е категоричен, че основният проблем е, че сигналът идва от гражданите, а от районната администрация не знаели за унищожената горичка.  

comment 0
visibility 999
Масова сеч на бул. България

Общински съветник предизвика проверка заради масова сеч на бул. "България" (СНИМКИ)

Общинският съветник Иван Таков предизвика проверка на масова сеч на дървета край булевард "България". Рязането е станало на №115, близо до пътния възел на "Околовръстното шосе" при кв."Бояна". По сигнала вече работят от СДВР, Столичния инспекторат, район "Триадица" и "Зелени системи". Според съветника това е незаконна сеч, а броят на отрязаните дървета е над 100. Очаква се през днешния ден да има официални данни от извършените проверки.

comment 0
visibility 4628
Ремонт

Започват летните ремонти в София

И това лято в София ще има множество ремонти, които ще затруднят движението. Ще видим и реконструкции на възлови булеварди. Първият такъв ще бъде "България”, като се очаква през юли и август да бъде ремонтиран участък между бул. "Черни връх" и бул. "Иван Гешов”. Ремонт ще има и на  тунела на бул. “Ал. Малинов” и Южната дъга в “Младост”, съобщава Нова Телевизия. Скоро ще бъде готово и проектирането за изместването на трамвая по бул. “Скобелев” и транспортния тунел при НДК. Веднага след това ще започне и процедура по избор на изпълнител. Това лято ще бъде довършен и ремонта на бул. “Монтевидео” в “Овча купел”, където вече се работи по бул. „Линкълн”. За последно той е обновен в началото на 90-те години. Реконструкцията сега ще струва 4,8 млн.лв. В проекта обаче не е включена очакваната от гражданите велоалея. Ако времето не е дъждовно и позволи, ремонта трябва да приключи след 168 дни или през месец ноември. До дни ще тръгне и новият тролей от Манастирски ливади, по "Арсеналски" през "Лозенец" и центъра до Люлин. Контактната мрежа е готова, маршрутът е уточнен и има готовност тролейбусите да започнат да се движат, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. След недоволство на живеещи на "Фритьоф Нансен" маршрутът бе променен и няма да минава под прозорците им, както се притесняваха хората. Въпреки изградената контактна мрежа тролейбусите по линия 7 ще правят десен завой по бул. "Васил Левски" при кметството на "Лозенец". Първоначално ще ходят до Сточна гара и ще продължава към Люлин, а след приключването на метрото при кино "Одеон", ще завиват на ляво от "Левски" по "Патриарха" пак в посока Люлин. През това лято ще бъдат закърпени и ремонтирани и множество квартални улици, като графиците все още се изготвят за различните райони.

comment 0
visibility 1833
Тринога камера и полицаи

Тринога камера дебне нарушители на бул. ''България''

Тринога камера следи за нарушители на ограничението за скорост на бул. България в посока Бояна. На място има и екип на Пътна полиция, съобщи гражданин в социалната мрежа. В тази отсечка шофьорите редовно карат с превишена скорост, не спазвайки правилата за движение. От КАТ препоръчват на шофьорите де се движат внимателно и с допустимата скорост, за да няма инциденти.

comment 0
visibility 3075
Нови влакове в метрото

Тестват новите метровлакове до станция бул. "България" (ВИДЕО)

От 24 април започват еденични тестове на новите метровлакове Инспиро. Те ще се движат от „Депо Земляне- метростанция „ Красно село“ до метростанция бул. „България“.  Столичният кмет Йорданка Фандъкова също ще присъства на тестовете, като ще провери и напредъка по изграждането на третата линия на метрото. Тестовете ще започнат от депото в Земляне.  Гражданите ще могат да се возят на новото метро през есента на 2019 г. А в началото на 2020 г. трябва да бъдат готови и четирите станции от "Красно село" през "Овча Купел" до "Горна баня". Очаква се с пускането на третата линия, половин милион души в София да ползват най-удобния екологичен градски транспорт. Цялата трета линия ще е максимално обезопасена. Следващите два етапа от третия метро лъч са 3 станции по бул. "Владимир Вазов" и отсечката от "Гео Милев" до зала "Арена Армеец" с 6 метростанции.

comment 0
visibility 3492
Трамвай 7

Ремонт променя временно маршрута на трамвай 7

Маршрута на трамвай 7 ще бъде променени през уикенда заради ремонт на релсите по бул. България. Това налага променя в движението на трамвая, предупреждават от Центъра за градска мобилност. По спирките има разлепени съобщения, за да се запознаят гражданите с промените. От 04.30 до 16 ч. на 13 и 14 април (събота и неделя) заради ремонтните дейности, линия № 7 ще се движи от метростанция “Хан Кубрат” по маршрута си до кръстовище бул. “България”/бул. “Витоша” и направо по бул. “Витоша и ул. “Краище” по маршрута на трамвайни линии № 1 и 6 до ж.к. Иван Вазов двупосочно. След 16 часа и в двата почивни дни ще се движи по редовният си маршрут. За времето на ремонта от столичен автотранспорт разкриват временна автобусна линия № 7-ТМ с маршрут: начална спирка - с код 1464 “НИМ” на Околовръстен път, от Околовръстен път наляво по бул. “България”, бул. “Витоша”, надясно по бул. “Пенчо Славейков”, бул. “България”, обратен завой на кръстовището с бул. “Черни връх” (НДК) и обратно по бул. “България” по маршрута до Национален исторически музей (НИМ). 7-ТМ ще спира следните спирки по трасето : начална с код 1464 “НИМ” на Околовръстен път за автобусни линии № 63 и 111; двупосочно на спирка “Кв. Манастирски ливади” с кодове 0866 и 0868; двупосочно на спирка “Ж.к. Бокар” с кодове 2688 и 2689; двупосочно на спирка с кодове 2206 и 2213 “Ул. Тодор Каблешков”; двупосочно на временна спирка с кодове 6223 и 6226 “Ж.к. Мотописта” в района на трамвайната спирка; двупосочно на спирка “Бул. Гоце Делчев” с кодове 0308 и 0314; двупосочно на спирка “Площад Ручей” с кодове 1301 и 1306; двупосочно на спирка “Бул. Акад. Иван Ев. Гешов” с кодове 0268 и 0275; двупосочно на спирка “ПГ Текстил и моден дизайн” с кодове 1736 и 1739; на временна спирка с код 6229 “Бул. “Пенчо Славейков” на бул. “Пенчо Славейков” на 30.00 метра след десния завой от бул. “България” в посока бул. “Черни връх”; на трамвайната спирка с код 0356 “Бул. Пенчо Славейков” на бул. “Витоша” в посока НИМ; на спирка с код 0395 “Бул. “Черни връх” на бул. “България” – крайна и начална; на спирка с код 2458 “НИМ” – крайна, за автобусна линия № 304 на паркинга пред НИМ.

comment 0
visibility 1849
Бул. България

Ремонтират бул. "България" и включват трасето към автоматизираната система за управление н...

Нови промени ще има по столичния булевард България. Те са свързани с ремонт на пътната настилка и светофарните уредби. Засега няма да се ремонтира цялото трасе, а само отсечката от НДК до кръстовището с "Ив. Евст. Гешов", научи Столица.bg. Столична община е осигурила финансиране, но трябваше да се реши в коя част ще има обновяване. Другата отсечка, която се нуждае от ремонт е от "Гоце Делчев" до Околовръстното. Там обаче не е толкова тежко положението, както по трасето от НДК. От автобуси и камиони асфалтът е на вълни, с коловози и е разцепен. Особено опасно е да се шофира в дясната лента,  в която се движат автобуси, а автомобилите се престрояват за десен завой по "Гешов". Ремонтът по "България" ще започне скоро. След привършването там ще се облекчи и движението, тъй като цялото трасе ще се включи в системата на "Управление и анализ на трафика" и ще има и видеонаблюдение на трасето. В момента светофарите по "България" са на ръчно управление и се получават големи задръствания, особено в пиковите часове. Промените най-вероятно ще станат до месец два.  Нова координация и анализ за облекчаване на движението ще се направи и на кръстовището на ул. Житница и бул. Цар Борис III. Там също ще се облекчи потокът от автомобили. С пускането на метрото през октомври т. г. се очаква трафикът значително да намалее.

comment 0
visibility 1634
Моста на бул. България

Две момчета искали да помогнат на самоубийцата на "България"

Жената, която във вторник се самоуби като скочи от моста над бул. България се е припичала на слънце, минути преди да сложи край на живота си.  Тя си почивала на кръстовището на булевардите “Витоша” и “България”, пише 24 часа. Жената няколко  пъти се опитвала да се изправи и падала. Тогава две момчета, минавайки от там й помогнали да се изправи. 40-годишната обаче отново паднала на плочките и когато момчета пак й помогнали да стане, тя се разкрещяла. След това скочила от моста над бул. България. Момчета са веднага подали сигнал на тел. 112. Линейката веднага пристигнала и откарала жената, която била в травматичен шок. По-късно починала в болница "Пирогов". От видеокамерите, заснели самоубийствения скок се виждало, че тя сама е скочила.

comment 0
visibility 5327
Бул. България

Поставят две камери за скорост на бул. България

Две камери за скоростта ще бъдат поставени по бул. България в отсечката между кръстовищата с "Иван Евст. Гешов" и "Гоце Делчев". Това обяви инж. Димитър Петров от дирекция "Транспорт" на Столична община. Малко преди светофара с "Гешов", вчера стана тежка катастрофа. Като по чудо нямаше жертви. Автомобил бе ударен от ауди и прелетя рез металните заграждения и падна върху трамвайните релси. Закупили сме две устройства за скоростта. Сега са в Столична община, преминават сертифициращи тестове и ще ги дадем на КАТ-София. В пиковите часове има много нарушители, които карат в буслентите и подаваме сигнали до КАТ от нашето видеонаблюдение, каза инж. Петров пред Нова телевизия. Свидетел на вчерашната каскада е станал директорът на болница "Пирогов" проф. д-р Балтов. "Карахме спокойно в средна лента и покрай нас профуча сиво ауди. Ние се движехме с 60 -70 км, то буквално прелиташе в жълтата лента и на 250 м преди светофара реши, че трябва да мине в средната лента. Направи си място като удари 2 коли и едната изхвърча на релсовия път. Аудито се движеше с изключително висока скорост, без спирачен път. Чудо е, че няма жертви, раказва д-р Балтов. Той обясни, че буслентата била празна и единственият с превишена скорост  е било аудито. "Между "Гешов" и "Гоце Делчев" не зам дали е необходима такава лента, защото има два автобуса и една спирка. Правилата трябва да се спазват, бесен съм, че има такива шофьори. Но между 18 - 20 ч. вместо към Бояна да се върви в 3 ленти, се пътува в 2 ленти, коментира докторът. "Няма как буслентата да създава предпоставки за инциденти, предпоставки се създавата при нарушение на правилата за движение. Буслентата е необходима, където има закъснение. По бул. България има натоварени автобусни ленти и времето им е намалено двойно. Това са три линии по един от най-натоварените булеварди в София. Трябва да се спазват правилата, за да има ефект. Един автобус се равнява на 50 автомобила и се дава приоритет на градския транспорт, тъй като се опитваме да увеличим скоростта му, аргументира се представителят на Столична община.  

comment 0
visibility 459

Тази нощ отварят ремонтираната част на бул. „България“

Тази нощ ще бъде пуснато за движение готовото платно на бул. „България“, същевременно започва ремонта на другото платно – в посока центъра на София. Припомняме, че тази седмица кметът на столицата каза, че се очаква ремонтът да приключи до 10 септември. Стартира и ремонтът на Източната тангента в участъка до квартал "Христо Ботев", информира СофияУтре. Трасето ще бъде изцяло затворено, като ще се допускат автомобили само на заетите по ремонта.