Тема: чистят

comment 0
visibility 1126
МВР

В София: Апаши отмъкват коли, докато собствениците им ги чистят от снега

Нова мода сред крадците на автомобили. Апаши задигат колите, докато собствениците им ги чистят от снега и леда. В София вече има няколко регистрирани случая. Някои от тях са документирани с видеозаписи от охранителни камери. Така наречените “кражби на ключ” са хит през зимата, разказват от Нова телевизия.   Пламен Максимов от отдел „Престъпления, свързани с МПС” към СДВР обясни пред камерите, че за последните 20 дни са регистрирани две такива кражби. Такива противозаконни отнемания се извършват само през зимния сезон, когато гражданите си оставят автомобилите със запален двигател и те изчезват за секунди, обясни той.   Максимов допълни, че в единия случай собственикът е оставил колата си да се размръзне и се прибира за малко до дома си. След това разбира, че тя е изчезнала. Другата кражба е извършена, докато притежателят на откраднатото возило си купува баничка. В момента  се работи по установяване на крадците.   Според него такива кражби може да има абсолютно навсякъде, тъй като извършителите са от различен контингент. Миналата зима са извършени 16 такива криминални деяния, 4 са разкрити, На извършителите им са с повдигнати обвинения. Някои от тях са наркозависими, а други имат криминални прояви. Трети пък не са се сблъсквали никога с органите на реда.  

comment 0
visibility 398
зима

Обработват против заледяване стръмните и високи места в София

Екипите, ангажирани със снегопочистването в София започнаха обработка със смеси против заледяване на високи и стръмни места в града. В момента се работи на моста на ул. „Марко Семов“ в район „Студентски“, разпръскват се соли против заледяване на пътни участъци в районите „Витоша“ и „Овча Купел“. В район „Банкя“ се обработват общинските пътища към кварталите „Михайлово“ и „Градоман“ ,както и към селата Вердикал и Клисура. Започна обработка на пътните платна и на бул. „Брюксел“ .Опесъчават се и пътищата в природен парк Витоша Драгалевци – Алеко и Бояна - Златни мостове. По нареждане на Столичния инспекторат екипите, ангажирани със снегопочистването на града са в готовност да започнат работа. На 67 стоянки в София са разположени 166 снегорини, които при необходимост ще започнат работа по опесъчаване и отстраняване на снежната покривка от пътните платна. Шофьорите да не забравят, че на пътя се излиза само с добре оборудвани и изправни автомобили.

comment 0
visibility 325
канавки

Преди сериозните дъждове: Чистят канавките на Околовръстното

Започнало е чистене от наноси  и отпадъци на отводнителните канавки на Софийски околовръстен път.   Екипите работят при пътен възел „Бояна“, пътен възел „Младост” и кръговото кръстовище при пътен възел за магистрала „Люлин“, съобщават от Столичен инспекторат. Целта на операцията е да се осигури проводимостта на канавките през настоящия есенен и настъпващия зимен сезон.   Планирано  е до края  на този месец  да бъдат почистени 6120 линейни метра отводнителни канавки.    

Реклама
comment 0
visibility 1030
площадка

Доброволци ще чистят детската площадка на улица "Самоков"

Доброволците от инициативата "Бъди общественополезен" ви предлагат великолепен начин за прекарване на почивните дни. Те ще бъдат на детската площадка между блоковете в карето на ул. "Самоков", ул. "Чарлз Дарвин", ул. "Вълко Радински" и ул. "Димитър Гичев" в квартал "Изток".  Ще съберат боклуците и ще изметат фасовете, ще плевят избуялата трева около пейките, ще възстановят липсващи дъски. Ще пребоядисат и освежат детските катерушки.   Началото е в 10 часа. Всеки, независимо дали е от същия квартал и от друга част на столицата, може да се присъедини към доброто начинание. И след това видяното и наученото, да направи и пред своя блок.   

comment 0
visibility 906
Слънчева градинка

Столичани ще чистят "Слънчевата градинка " в "Изток"

Млади и стари от столицата се организират сами, за да облагородят "Слънчевата градинка" в "Изток"- зад блока на улица "Методи Попов" №4.Хората ще премахнат бурени, ще подменят едно или друго съоръжение. Ако се налага ще има и пребоядисване на уредите. Доброволците ще работят в локацията на два пъти- тази събота и неделя и на 29-30 юни. Това става ясно от информация в социалната мрежа. Облагородяването на мястото е организирано от инициативата "Бъди общественополезен". Тя цели развитие и утвърждаване на гражданското общество чрез личен пример и активно гражданско участие. Стартира на 3 март тази година. И до момента има "оживени" много паркове, пространства между блоковете и градинки в район "Изток". В събитията може да участват хора от всички квартали. И след това да пренесат наученото в собствените си райони.    

comment 0
visibility 875
парк

Чистят парк "Сухото дере" от битови отпадъци

Акция за почистване на парк "Сухото дере" в квартал "Младост" 4 ще се проведе от 10 часа на 8 юни. Всеки, който се вълнува от това природата да бъде чиста, може да се включи в проявата, наречена "Да почистим заедно". Събитието се организира от администрацията на район "Младост", Столична община и „Съдърланд Глобъл Сървисиз България“ ЕООД.Инициативата има за цел да се почисти от битови отпадъци и прорасла растителност парк "Сухото дере".    

comment 0
visibility 616
чистене, кофи, рекламни листовки

Чистят контейнерите за смет от рекламни листовки

Цветните контейнери, в които столичани изхвърлят разделно отпадъците си, вече ще бъдат измити и изчистени от залепени по тях рекламни листовки. Първият район,в който стартира инициативата, е "Възраждане", съобщиха от Столичния инспекторат.В останалите части на града това ще става по определен график. На много места в София съдовете за различните видове отпадъци се ползват като рекламни табла от гражданите. На тях освен традиционните рекламни листовки, често пъти има залепени обяви за търсене на работна ръка за различни отрасли, но и обяви за наемане или купуване на апартаменти от физически лица.