Тема: човек

comment 0
visibility 1496
блъснат

Блъснат човек на пешеходна пътека до Софийската математическа гимназия

Човек е блъснат тази сутрин на пешеходна пътека преди светофара до Софийската математическа гимназия посока паметника Левски. За това съобщават водачи в социалната мрежа.    Според очевидци човекът е бил контактен до идването на линейката. Част от свидетелите обаче обясняват, че лицето е изскочило на пешеходната пътека в последния момент. Други пък казват, че колата не е намалила.    Инцидентът поднови в интернет отново старата дискусия за това дали пешеходците винаги пресичат на обозначените за това места и дали шофьорите карат с повишено внимание, ако видят пешеходна пътека.   

comment 0
visibility 383
дебати и хора

Йоана Христова: Да започнем да поставяме човека в центъра на дебата за качеството на възду...

”В последните години дебатът за качеството на атмосферния въздух тръгваше и завършваше в Столична община," – това сподели Йоана Христова, зам.-кмет на СО, на регионален семинар за качеството на атмосферния въздух на общинско ниво, организиран от Световната банка. Събитието има за цел да представи за първи път практически инструменти, които могат да се ползват от общините – за оценка на емисиите, разходи в сектор битово отопление, насоки за изготвяне на проектни предложения.   Христова сподели, че по предварителните данни за 2019 г. Столична община няма превишения на средногодишната норма за ФПЧ10 на нито една от АИС за мониторинг, но все още има предизвикателствата, свързани с броя на превишенията. Затова се изпълнява и трета по ред програма за качество на въздуха. Тя се спря на основните замърсители в градска среда и  изброи част от мерките, които общината е предприела за справяне със замърсяването на въздуха. Една от тях е модернизацията на градския транспорт. Други мерки, върху която акцентира, е намаляване на емисиите от битовото отопление и представи програмите за подмяна на старите отоплителни уреди на дърва и въглища на 20 000 домакинства с нови екологични, поставяне на филтри на комините, повече миене и метене на улиците.   „Когато говорим за  качество на атмосферния въздух, е време да започнем да поставяме човека в центъра на този дебат. Досега говорим за въздуха като за някакво изолирано понятие, целейки да приведем ФПЧ във въздуха в съответствие с нормите. Време е да коментираме и здравните аспекти, свързани с опазване здравето на хората, и защо е важно въздухът да е чист както заради околната среда, така и за здравето на хората – каза още Христова. "Радвам се, че толкова много здравни специалисти участват в събитието. Освен експертите по качеството на въздуха е добре и те да се включат с експертиза в предаването на правилните послания към хората" – заключи  Христова.    

comment 0
visibility 1313
блъснат човек

Трамвай блъсна човек на Кооперативния пазар в "Люлин"

Трамвай блъсна човек на Кооперативния пазар в "Люлин", съобщиха граждани в социалната мрежа.   Заради ПТП-то се е образувало сериозно задръстване. На място има екип на "Пътна полиция". Изясняват се причините, довели до инцидента. Пострадалият е откаран в болница.      

Реклама
comment 0
visibility 3163
Пожарна

Гори апартамент в центъра на София

Гори апартамент в центъра на столицата, на пресечката на ул. „Будапеща“ и "Св. Св. Кирил и Методий", съобщава 24 часа. Сигналът за пожара е подаден в 18.13 ч. В горящото жилище се знае, че има човек. Веднага на мястото на инцидента са пристигнали пожарникари и Спешна помощ, но до момента не са достигнали до мястото, където е тръгнал огъня. Според съседите, вероятно гори от ранния следобед и човекът вътре не е жив. С огъня се борят 2 пожарни коли. На мястото има една линейка на пожарната, една на Бърза помощ и два полицейски екипа

comment 0
visibility 5520
блъснат човек

Блъснаха човек на "Дондуков"

Човек бе блъснат на пресечката на бул. "Дондуков" и улица "Панайот Волов", съобщават шофьори в социалната мрежа. На метри от инцидента има пешеходна пътека. По нея ежедневно минават стотици хора. В близост е и Първа английска гимназия. На снимката, пусната в интернет, се вижда как пострадалият лежи на земята и е завит с някакви дрехи. На мястото има и екип на "Пътна полиция", който да изясни защо се е стигнало до неприятния момент. Хората в мрежата обаче коментираха яростно не толкова кой е виновен за инцидента, а дали трябва снимки с блъснати или ранени хора от ПТП-та да се пускат по различните групи в социалната мрежа.    

comment 0
visibility 1119
брониран

Човек от фонд "Земеделие" оставил бронирания си "Мерцедес" при Миню Стайков (СНИМКИ)

Петима служители от Държавен фонд "Земеделие" са привлечени към наказателна отговорност. Четирима са обвинени за извършено в съучастие длъжностно престъпление. Петият е обвинен за участие в ръководената от Миню Стайков организирана престъпна група. След привлечените към отговорност е и заместник-изпълнителен директор на Държавния фонд “Земеделие“. Трима от обвинените са с мярка „Парична гаранция“ в размер на 26 000лв., 10 000 лв. и 7000 лв. Другите двама са задържани за 72 часа. Петимата служители имат забрана да напускат страната. Разследващите са установили, че един от обвинените е раздал през последната година с договори за заем общо 1,8 милиона лева на търговски дружества, в това число на такива, предлагащи бързикредити. От него са иззети и два луксозни автомобила, единият от които брониран "Мерцедес".Той е бил оставен на съхранение в гараж на Стайко и Миню Стайкови в столицата. Същото длъжностно лице има роднинска връзка със Стайкови.    

comment 0
visibility 607
Полиция

Блъснаха човек на "Ботевградско шосе"

Човек бе блъснат в първите часове на днешния ден на бул. "Ботевградско шосе" след бензиностанция "Еко" в посока Караулката, съобщиха граждани в социалната мрежа. Според свидетели в района имало много мотори и автомобили на аварийни светлини, паднал мотор и мъж, който лежал на платното. Той бил завит с одеяло.Други път коментираха, че реално инцидентът е станал с пиян пешеходец, който се разхождал безцелно по платното и пречел и на малкото минаващи коли. Водачи обясниха в интернет, че до мястото на инцидента има пешеходна пътека и светофар, който се управлява от пресичащите. Често обаче те пренебрегват съоръжението и решават да пресичат рисково.    

comment 0
visibility 213
Полицейска кола

Гледат мярката на собственикът на кучетата, убили човек във Владо Тричков

Окръжният съд в София ще гледа мярката за неотклонение на собственика на петте кучета, убили човек в село Владо Тричков. Инцидентът стана на 6 юни в гориста местност на селото. 39-годишен мъж бе нападнат от 5 кучета порода Кане Корсо, докато се разхожда. Тялото му бе намерено от възрастна жена. Пред Свогенският съд собственикът на четириногите заяви, че много съжалява за случилото се.