Тема: Ден на Храбростта

comment 0
visibility 847
НВИМ

НВИМ с безплатен вход и празнична програма за 6 май

Националният военноисторически музей е подготвил празнична програма и безплатен вход за всички посетители в Деня на храбростта – 6 май, информира Канал 3. Безплатен ще е входа  от 10 до 17 ч.  Най-новата изложба, озаглавена: "На борда на флотската история" също ще е на разположение на посетителите. Експозицията е в чест на 140 години  Военноморските сили в България. Тя ще покаже на гостите на музея редица неизвестни ценни предмети, документи и произведения. Подготвена е и изненада. Гостите ще могат да надникнат   в пилотската кабина на хеликоптер МИ-8. Ще влязат в отделения за управление на ракетен комплекс 2К 52 Фрог "Луна-М", както и в подвижен радиовисотомер ПРВ-11 "Вершина".  Ще има дегустация на боб чорба, сготвена на полеви условия от военен готвач. Малчуганите ще могат да се изявят като хлебари, замесвайки гергьовденски хляб. Ателиета на Хлебни къщи ще са в действие от 11 до 13 ч. Предварително трябва да се запишете за участие. От 13.30 до 14.30 ч. ще свири оркестърът на Сухопътни войски. От 15 до 16 ч. ще има изява фолклорният ансамбъл "Шевица".

comment 0
visibility 461

Парадът за Деня на Храбростта обещава да е истинско зрелище

На днешния ден, 6 май 2018 г, честваме 140 години от създаването на българската армия. По случай тази паметна годишнина, военните са подготвили наистина грандиозен парад на пл. "Княз Александър 1 Батенберг", в който ще е включи цялата военна техника, хеликоптери, самолети, оркестри, военнослужещи от всички формирования ще дефилират на парада. За първи път ще премине и блок на македонските военни.   Освещаването на знамената започва в 9.00 ч., а военни парад – в 10.00 ч.   Освещаването на бойните знамена ще се извърши от Мелнишкият епископ Герасим, който замества патриарха. То ще се случи пред Паметника на незнайния воин.   Над площада ще видим 4 хеликоптера и 10 военни самолета. Те ще прелетят на височина от 300 м.

comment 0
visibility 561

Орлин Горанов и Маргарита Хранова са сред участниците в концерта за Деня на храбростта в С...

Днес, 3 май, в зала 1 на НДК ще се проведе концерт, посветен на празника на Българската армия. В списъка от участници се открояват имената на Орлин Горанов, Росица Кирилова и Маргарита Хранова. Концертът, в чест на Деня на Храборстта, ще започне в 19 ч., информира topnovini.bg. От сцената ще прозвучат изпълнения на ансамбъла на Въоръжените сили, квартет „Армейска песен“, Гуна Иванова, Райко Кирилов, Сунай Чалъков, Бойка Дангова, Емилия Валенти, трио „Ладена“, както и много популярни български изпълнители. Както е традицията, събитието ще протече под патронажа на Президента на Републиката.